Publikavimo data: 2025-08-19
Abrikosų uogienė ir mandarinų limonadas
Iš abrikosų uogienės ir mandarinų pagamintas limonadas - tai investicija į jūsų stalą. Vaikai negers limonado iš kibiro su chemikalais. Suaugusieji, kurie vaikystėje taip mėgo kompotus, įsijaus į žaismingą būseną ir išves savo vidinį vaiką pasivaikščioti! Kalbant apie tuos, kurie tiesiog mėgsta naujus dalykus ir laiko save gurmanais: šis derinys yra netrivialus, todėl jis įtiks ir jiems.
Žingsnis 1
Nulupkite mandarinų žievelę ir padalykite į skilteles.
Žingsnis 2
Paimkite puodą (bet kokį nedidelį puodą), ant dugno sudėkite mandarinų griežinėlius. Ant viršaus pabarstykite cukrumi. Įjunkite kaitlentę ant vidutinės ugnies. Virkite, kol mandarinai išleis sultis, o cukrus visiškai ištirps. Galite maišyti, bet pradėkite nuo vidurio, kad nesubraižytumėte keptuvės granuliuotu cukrumi.
Žingsnis 3
Išplaukite švarų ąsotį ir išskalaukite jį be klaidų. Iš pradžių šiltu, o paskui karštu vandeniu. Taip elkitės, kad išvengtumėte pavojingos situacijos, kai dėl temperatūrų skirtumo sudužtų stiklas. Tada į dugną supilkite abrikosų uogienę ir karštą mandarinų ruošinį. Dabar lengvai patrinkite mėtą tarp delnų, judesiai turi būti tokie, tarsi ruoštumėtės užkurti ugnį. Taip atsiskleis mėtų eteriniai aliejai ir jos lengviau skleis savo aromatą bei skonį. Įdėkite kelis didelius ledo kubelius, kad bendras mišinys greičiau atvėstų.
Žingsnis 4
Kai ledas ištirps, į ąsotį įpilkite gazuoto vandens. Rinkitės tonizuojantį vandenį be saldumo ar skonio arba gazuotą vandenį be mineralinių druskų.
Žingsnis 5
Gerai išmaišykite desertiniu šaukštu. Gautą limonadą supilkite į stiklinę ir papuoškite mėtos lapeliu, tarsi laivu, dreifuojančiu apelsinų jūroje.
Žingsnis 6
Paruoštas limonadas iš abrikosų uogienės ir mandarinų. Mėgaukitės jo degustacija!
Kategorijos