Publikavimo data: 2025-08-19
Alkoholinis sbiten su spanguolėmis
Dar prieš atsirandant arbatai Rusijoje, vienas pagrindinių gėrimų buvo sbiten. Jis buvo gaminamas iš medaus, prieskonių ir gydomųjų žolelių. Šiam tikslui buvo net specialus sbitenas (samovaro analogas). Sbitenas buvo ne tik ruošiamas namuose, bet ir parduodamas turguje bei mugėse. Sbiten yra nealkoholinis ir alkoholinis. Siūlome jums pasigaminti tradicinį rusišką sbiteną su spanguolėmis ir raudonuoju vynu. Tai karštas, kvapnus ir skanus gėrimas, kuris sušildys šaltą žiemos vakarą.
Žingsnis 1
Spanguoles suberkite į gilų dubenį arba matavimo indą. Uogas sutrinkite trintuvu arba smulkintuvu. Tyrę perkoškite; spanguolių sultis kol kas atidėkite į šalį.
Žingsnis 2
Spanguolių pyragą sudėkite į samtelį. Suberkite prieskonius ir vandenį. Uždėkite mišinį ant ugnies, užvirinkite ir virkite 15 minučių.
Žingsnis 3
Spanguolių nuovirą perkoškite, pyragą išmeskite.
Žingsnis 4
Spanguolių sultis, spanguolių nuovirą ir vyną supilkite į švarų prikaistuvį. Įpilkite medaus, išmaišykite ir vėl pastatykite ant ugnies. Užvirinkite sbiteną ir nukelkite nuo ugnies. Gėrimą šiek tiek atvėsinkite ir išpilstykite į puodelius. Spanguolių sbiten su vynu paruoštas.
Kategorijos