Alkoholinis sbiten su spanguolėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Alkoholinis sbiten su spanguolėmis

Dar prieš atsirandant arbatai Rusijoje, vienas pagrindinių gėrimų buvo sbiten. Jis buvo gaminamas iš medaus, prieskonių ir gydomųjų žolelių. Šiam tikslui buvo net specialus sbitenas (samovaro analogas). Sbitenas buvo ne tik ruošiamas namuose, bet ir parduodamas turguje bei mugėse. Sbiten yra nealkoholinis ir alkoholinis. Siūlome jums pasigaminti tradicinį rusišką sbiteną su spanguolėmis ir raudonuoju vynu. Tai karštas, kvapnus ir skanus gėrimas, kuris sušildys šaltą žiemos vakarą.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
48 kcal.
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (30 bal.)

Žingsnis 1

Alkoholinis sbiten su spanguolėmis Žingsnis 1
Spanguoles suberkite į gilų dubenį arba matavimo indą. Uogas sutrinkite trintuvu arba smulkintuvu. Tyrę perkoškite; spanguolių sultis kol kas atidėkite į šalį.

Žingsnis 2

Alkoholinis sbiten su spanguolėmis Žingsnis 2
Spanguolių pyragą sudėkite į samtelį. Suberkite prieskonius ir vandenį. Uždėkite mišinį ant ugnies, užvirinkite ir virkite 15 minučių.

Žingsnis 3

Alkoholinis sbiten su spanguolėmis Žingsnis 3
Spanguolių nuovirą perkoškite, pyragą išmeskite.

Žingsnis 4

Alkoholinis sbiten su spanguolėmis Žingsnis 4
Spanguolių sultis, spanguolių nuovirą ir vyną supilkite į švarų prikaistuvį. Įpilkite medaus, išmaišykite ir vėl pastatykite ant ugnies. Užvirinkite sbiteną ir nukelkite nuo ugnies. Gėrimą šiek tiek atvėsinkite ir išpilstykite į puodelius. Spanguolių sbiten su vynu paruoštas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Raudonas sausas vynas "Crossroads"., medaus gėrimai, receptų knyga, be įprastų alergenų, medaus sezonas, spanguolių sezonas, per 30 minučių, mažai kalorijų, paprastai, alkoholiniai gėrimai, gėrimai

Kategorijos