Publikavimo data: 2023-09-18
Ant grotelių keptuvėje kepta lašiša su daržovėmis
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nusausinkite daržoves ir grybus. Pašalinkite baklažanų, pomidorų ir cukinijų kotelius. Nulupkite raudonąjį svogūną. Lašišos kepsnius nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite ant popierinių rankšluosčių. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite krapus.
Žingsnis 2
Paruoškite ir apkepkite daržoves. Baklažanus ir cukinijas supjaustykite 5-6 mm storio apskritimais. Pievagrybius perpjaukite išilgai pusiau. Svogūnus perpjaukite pusiau. Įkaitinkite sausą kepsninę arba grilio keptuvę ir apkepkite baklažanų ir cukinijų griežinėlius, pievagrybių puseles, vyšninius pomidorus ir svogūnus.
Žingsnis 3
Kepkite kepsnius ant grotelių. Lašišos kepsnius iš abiejų pusių pagardinkite trupučiu druskos ir kepkite ant sauso grilio ar keptuvės po 5-6 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 4
Puoškite daržoves. Gilioje salotinėje sumaišykite balzaminį actą, sojų padažą, jūros druską, pipirus ir alyvuogių aliejų. Perkelkite visas daržoves į salotinę su padažu ir sumaišykite.
Žingsnis 5
Į plokščią lėkštę sudėkite keptas daržoves ir ant jų išdėliokite lašišos kepsnius. Žuvį ir daržoves pabarstykite smulkintais krapais.
Kategorijos