Publikavimo data: 2023-12-24
Antis ir ryžiai receptas
Tai du viename: ir garnyras, ir pagrindinis patiekalas. Patiekalą paruošti nėra sunku, tik reikia šiek tiek kantrybės, kol antis kepa, o tai trunka daugiau nei dvi valandas. Kad antis būtų dar minkštesnė, galite ją patepti grietine - tiek išorę, tiek vidų. Rūkytą papriką galima pakeisti kariu ar kitais prieskoniais, kuriuos mėgstate ir kurie tinka paukščiui. Šis receptas puikiai tinka Naujųjų metų ar Kalėdų išvakarėms arba bet kokiai šventinei vakarienei, kai norite nustebinti svečius! Visus šiame recepte nurodytus produktus galite įsigyti Perekristoko prekybos centruose.
Žingsnis 1
Nupjaukite antį, jei ant jos yra pūkų. Nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite skerdeną popieriniais rankšluosčiais. Nulupkite svogūnus ir morkas.
Žingsnis 2
Ryžius virkite pasūdytame vandenyje, kol jie pusiau išvirs. Svogūnus supjaustykite ketvirčiais, o morkas sutarkuokite stambia tarka. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir pakepinkite daržoves, kol svogūnai taps permatomi.
Žingsnis 3
Įtrinkite anties skerdeną česnaku, paprika, druska ir pipirais iš vidaus ir iš išorės. Supjaustykite česnako skilteles ir pakiškite jas po oda. Ryžius sumaišykite su daržovėmis ir mišiniu įdarykite skerdeną. Skerdenos pjūvį susiūkite siūlu.
Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Suvyniokite antį į foliją, padėkite ant kepimo skardos ir kepkite 1,5 valandos.
Žingsnis 5
Išimkite antį, nuimkite foliją ir pašaukite atgal į orkaitę dar 40 minučių. Kai antis iškeps, nuimkite siūlus ir šiek tiek praskleiskite pjūvį, kad ryžiai išeitų.
Žingsnis 6
Patiekite didelėje lėkštėje. Antį galite papuošti mirkytais obuoliais ir šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos