Publikavimo data: 2023-12-24
Antis su svarainiais receptas
Cidonijos yra kilusios iš Kaukazo ir Šiaurės Irano. Iš ten vaisiai iškeliavo į Mažąją Aziją, Graikiją, Romą ir Europą. Dabar augalas auginamas daugiau kaip 40 šalių. Cidonijos naudojamos įvairiems desertams, dedamos į kepinius ir gaminami įvairūs gėrimai. Azijoje svarainiai yra net ne tik daržovė ar vaisius. Iš jų vaisių ruošiami apetitą žadinantys mėsos patiekalai. Mėsa su šiais vaisiais būna švelnesnė, aromatingesnė ir rafinuotesnė. Su svarainiais galima paruošti labai skanią antį. Šis patiekalas taps tikra stalo puošmena.
Žingsnis 1
Paruoškite anties su svarainiais produktus. Jei reikia, paukštį padeginkite, išvalykite, nuplaukite iš vidaus ir iš išorės. Nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Nupjaukite žąsį (uodegą), pašalinkite riebalų perteklių. Nuplaukite svarainius. Supjaustykite ketvirčiais, pašalinkite šerdį. Paruoškite medinius iešmelius ir aliuminio foliją.
Žingsnis 2
Marinuokite antį. Įtrinkite skerdeną puse citrinos iš vidaus ir iš išorės. Sumaišykite medų, pipirus, majonezą, sojų padažą, druską, garstyčias ir vištienos prieskonius. Mišiniu aptepkite antį ir 12 valandų palaikykite šaldytuve.
Žingsnis 3
Iškepkite antį ir svarainius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Įdarykite antį vaisiais. Pamirkykite medinius iešmelius vandenyje ir jais pritvirtinkite pilvą. Perkelkite paukštį į folija išklotą kepimo skardą. Folijos kraštus užspauskite ir apvyniokite antį. 2-3 vietose pradurkite, kad išeitų garai. Kepkite 2 valandas.Norėdami, kad apkeptų plutelė, likus 15 minučių iki kepimo pabaigos nuplėškite foliją nuo viršaus.
Žingsnis 4
Patiekite antį, įdarytą svarainiais, su daržovių garnyru.
Kategorijos