Publikavimo data: 2023-09-16
Aštrūs marinuoti agurkai
Žingsnis 1
Kruopščiai nuplaukite agurkus. Žalumynus nuplaukite ir nusausinkite ant popierinių rankšluosčių. Nulupkite ir supjaustykite česnaką griežinėliais. Kruopščiai nuplaukite stiklainius ir dangtelius su soda ir išdžiovinkite. Paruoškite greitpuodį. Paruoškite bulvių košę patiekimui.
Žingsnis 2
Paruoškite agurkus. Sudėkite agurkus į dubenį, užpilkite šaltu vandeniu, jei reikia, įberkite šiek tiek druskos ir palikite 5 valandoms. Tada agurkus dar kartą nuplaukite ir nupjaukite abiejų galų galiukus.
Žingsnis 3
Užpildykite stiklainius agurkais ir prieskoniais. Į paruoštus stiklainius sudėkite serbentų lapus, vyšnių lapus, krienų lapus, krapų šakeles, raudonėlio pipirų žirnelius, lauro lapą ir česnaką. Sudėkite agurkus vertikaliai, didesnius - vertikaliai, o mažesnius - ant viršaus.
Žingsnis 4
Naudokite dvigubo užpildymo metodą. Užvirinkite vandenį, tada atsargiai pripilkite stiklainius verdančio vandens iki kaklelio. Uždenkite dangteliais ir palikite 10-15 minučių. Tuo metu užvirinkite antrąją vandens porciją. Tada išpilkite vandenį iš stiklainių ir pakartokite procedūrą.
Žingsnis 5
Marinuotus agurkus patiekite su bulvių koše.
Kategorijos