Publikavimo data: 2023-12-25
Aštrūs vištienos sparneliai orkaitėje receptas
Jei planuojate vakarėlį arba tiesiog mėgstate "ugningus" patiekalus, jums tikrai tiks aštrūs vištienos sparneliai. Juos paruošti labai paprasta: sparnelius pamirkykite marinate, o tada iškepkite orkaitėje - viskas! Sparneliai būna skanūs, sultingi ir įkaitę. Jie puikiai tinka prie šalto alaus bokalo. Patiekite juos su šviežių daržovių salotomis, kurios sušvelnins aštrumą, arba pridėkite keptų bulvyčių.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūną, česnaką ir imbierą. Išmatuokite visus ingredientus. Vištienos sparnelius nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Nupjaukite sparnus. Nupjaukite aštriąją falangą, o likusias perpjaukite per pusę ties sąnariu. Aštriosios falangos neišmeskite, jos gali būti įdėtos į vištienos sultinį.
Žingsnis 3
Sparnelius sudėkite į gilų dubenį. Sudėkite smulkintą imbierą, svogūną ir česnaką, kečupą, aštrų padažą ir sojų padažą.Į marinatą įpilkite šaukštą medaus, kad sparneliai įgautų saldų skonį.
Žingsnis 4
Viską gerai išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir palikite marinuotis 1 valandą kambario temperatūroje.Marinavimo metu sparnelius porą kartų pamaišykite, kad marinatas nuvarvėtų.
Žingsnis 5
Kepimo indą arba kepimo skardą išklokite folija ir sudėkite sparnelius. Sparnelius kepkite orkaitėje 35-40 minučių. Kai jie bus paruošti, išimkite.
Žingsnis 6
Pabarstykite sparnelius sezamo sėklomis. Sausoje keptuvėje lengvai paskrudinkite sezamo sėklas.
Kategorijos