Avižiniai vafliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2023-09-12

Avižiniai vafliai

Gaminimo laikas
30 min.
Reitingas: 4.5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Avižiniai vafliai Žingsnis 1
Sudėkite sviestą, kad ištirptų. Išimkite pieną iš šaldytuvo ir leiskite jam sušilti iki kambario temperatūros, nugesinkite sodą actu.

Žingsnis 2

Avižiniai vafliai Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Avižinius dribsnius sumalkite į miltus trintuvu. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir supilkite cukrų. Maišykite mikseriu iki vientisos masės. Supilkite pieną ir ištirpintą, bet šiek tiek atvėsusį sviestą. Supilkite susmulkintus avižinius dribsnius, suberkite sodą ir druską. Dar kartą išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Avižiniai vafliai Žingsnis 3
Iškepkite vaflius. Įkaitinkite vaflinę ir patepkite augaliniu aliejumi. Į vaflinę šaukštu dėkite tešlos, maždaug po 1,5 valgomojo šaukšto vienai vaflei. Kepkite, kol tešla iškeps, paprastai apie 3 min. kad tešla neliptų prie šaukšto, laikykite šaukštą šaltam vandenyje arba šiek tiek atšaldykite šaldytuve.

Žingsnis 4

Avižiniai vafliai Žingsnis 4
Vaflius pamirkykite meduje arba kondensuotame piene. Dėkite į lėkštę, papuoškite plakta grietinėle arba cukraus pudra.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos