Publikavimo data: 2023-09-12
Avižiniai vafliai
Žingsnis 1
Sudėkite sviestą, kad ištirptų. Išimkite pieną iš šaldytuvo ir leiskite jam sušilti iki kambario temperatūros, nugesinkite sodą actu.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Avižinius dribsnius sumalkite į miltus trintuvu. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir supilkite cukrų. Maišykite mikseriu iki vientisos masės. Supilkite pieną ir ištirpintą, bet šiek tiek atvėsusį sviestą. Supilkite susmulkintus avižinius dribsnius, suberkite sodą ir druską. Dar kartą išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Iškepkite vaflius. Įkaitinkite vaflinę ir patepkite augaliniu aliejumi. Į vaflinę šaukštu dėkite tešlos, maždaug po 1,5 valgomojo šaukšto vienai vaflei. Kepkite, kol tešla iškeps, paprastai apie 3 min. kad tešla neliptų prie šaukšto, laikykite šaukštą šaltam vandenyje arba šiek tiek atšaldykite šaldytuve.
Žingsnis 4
Vaflius pamirkykite meduje arba kondensuotame piene. Dėkite į lėkštę, papuoškite plakta grietinėle arba cukraus pudra.
Kategorijos