Publikavimo data: 2023-12-24
Avokadų ir pomidorų salotos receptas
Avokadas - nuostabus vaisius, kuriame gausu vitaminų, sveikųjų riebalų, makro- ir mikroelementų, skaidančių blogąjį cholesterolį, normalizuojančių virškinimą ir teigiamai veikiančių odą. Kad nauda draugautų su skoniu, prie avokado pridėkite šviežių pomidorų ir saldžiųjų paprikų - gausite skanių, lengvų ir sveikų salotų. Jos puikiai tinka tiems, kurie laikosi sveikos mitybos ir saugo savo figūrą.
Žingsnis 1
Nuplaukite daržoves. Nuplaukite petražoles ir svogūnus ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Vietoj įprastų saldžiųjų paprikų galite naudoti paprikas. Citriną galite pakeisti laimu.
Žingsnis 2
Nulupkite avokadą ir supjaustykite dideliais kubeliais. Būtinai naudokite prinokusį avokadą. Norėdami patikrinti, ar jis prinokęs, paspauskite jį. Jei jis kietas, bet išspaudžiamas, vadinasi, prinokęs; jei labai minkštas, vadinasi, pernokęs; jei kietas ir neišspaudžiamas, vadinasi, neprinokęs.
Žingsnis 3
Pomidorus supjaustykite dideliais gabalėliais.
Žingsnis 4
Nulupkite saldžiąsias paprikas ir supjaustykite jas dideliais kvadratėliais.
Žingsnis 5
Susmulkinkite petražoles ir žaliuosius svogūnus.
Žingsnis 6
Dubenyje sumaišykite avokadą, paprikas, pomidorus, petražoles ir žaliuosius svogūnus.
Žingsnis 7
Padažui paruošti sutarkuokite laimo žievelę smulkia tarka.
Žingsnis 8
Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, druską, pipirus, laimo žievelę ir sultis. Išspauskite arba susmulkinkite česnako skiltelę ir įmaišykite į padažą. Viską sumaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 9
Supilkite padažą į daržoves ir išmaišykite. Salotos paruoštos.
Žingsnis 10
Patiekite papuošę petražolių šakele. Gero apetito
Kategorijos