Žingsnis 1
Kruopščiai nuplaukite daržoves.
Žingsnis 2
Baklažaną perpjaukite išilgai į dvi dalis ir išpjaukite viduryje esantį minkštimą. Sudėkite puseles į kepimo indą, pabarstykite druska ir palikite 20 minučių, kad nesukristų. Tada nuplaukite, nusausinkite, apšlakstykite augaliniu aliejumi ir palikite kol kas pailsėti.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite pomidorus (jei jie stori, galite nulupti odelę) ir svogūnus. Česnaką susmulkinkite peiliu arba specialiu presu. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir kol kas atidėkite į šalį.
Žingsnis 4
Įkaitintoje ir aliejumi pateptoje keptuvėje 2-3 minutes pakepinkite svogūną, tada sudėkite pomidorus ir česnaką. Maišydami kepkite, kol daržovės suminkštės (5-7 min.).
Žingsnis 5
Į daržoves įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite, nukelkite nuo ugnies ir perkelkite į gilų dubenį. Mišinį sumalkite trintuvu, kol jis taps adžikos konsistencijos.
Žingsnis 6
Ant ugnies pastatykite gilią keptuvę (galite naudoti tą pačią, kurioje kepė daržovės), įpilkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite maltą mėsą. Išmaišykite ją mentele ir suplėšykite į mažus gabalėlius, kepkite, kol mėsa pakeis spalvą iš raudonos į rudą.
Žingsnis 7
Į maltą mėsą supilkite daržovių padažą, išmaišykite, uždenkite ir troškinkite dar 3-5 minutes.
Žingsnis 8
Leiskite faršui šiek tiek atvėsti, tada perkelkite jį į baklažanų "lėkštė". Šaukštu dėkite įdarą į baklažaną, kad užpildytų visą ertmę.
Žingsnis 9
Kiekvieną baklažaną pabarstykite tarkuotu sūriu ir dėkite kepti į 180-200 ℃ įkaitintą orkaitę 40-45 min.
Žingsnis 10
Papuoškite baklažanus šviežiomis žolelėmis arba daržovėmis (agurkais arba pomidorais) ir patiekite.
Žingsnis 11
Įdarytus baklažanus patiekite vienus arba su ryžių ar bulvių garnyru.