Publikavimo data: 2023-12-24
Baklažanai su malta mėsa receptas
Įdomų užkandį stalui galima tiesiog paruošti iš baklažanų su malta mėsa. Tokia porcija maloniai nustebins svečius savo originalumu ir subtiliu skoniu. Norint paruošti kompoziciją iš baklažanų nereikia ypatingų įgūdžių ir sumanumo. Tereikia aštraus peilio ir šiek tiek laiko. Šios daržovės turi kartumo savybę. Geriausia rinktis jaunus, ką tik nuo krūmo nuskintus baklažanus. Jei daržovės buvo pirktos parduotuvėje arba ilgai gulėjo nuskintos, jų minkštimą reikėtų pabarstyti druska ir nuplauti vandeniu.
Žingsnis 1
Paruoškite baklažanams su malta mėsa skirtus produktus. Nulupkite svogūnus, morkas ir česnakus. Sumalkite ant tarkos.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Į dubenį sudėkite mėsą, svogūną, morką, česnaką, druską, pipirus ir 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus. Sumaišykite rankomis iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Paruoškite baklažanus. Daržoves perpjaukite išilgai į dvi dalis. Tada kiekvieną pusę supjaustykite pusžiedžiais, bet neperpjaukite iki galo. Turėtumėte gauti baklažanų akordeoną.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Sumaišykite pomidorų pastą, druską, pipirus, 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus, vandenį.
Žingsnis 5
Paruoškite baklažanus su malta mėsa. Perkelkite baklažanus į gilų kepimo indą. Į daržovių akordeono įpjovas įdėkite maltos mėsos. Užpilkite pomidorų padažu. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35 min. kad būtų patogu baklažanus pjaustyti puslankiu, daržovę padėkite tarp dviejų vienodo dydžio peilių rankenų. Jos pasitarnaus kaip kamščiai.
Žingsnis 6
Maltus baklažanus patiekite su virtų ryžių garnyru arba kaip atskirą užkandį.
Kategorijos