Publikavimo data: 2023-12-24
Baklažanų kebabas receptas
Tradicinis Turkijos ir Artimųjų Rytų šalių virtuvės patiekalas.Šį patiekalą galima patiekti atskirai, bet jis gali būti patiekiamas ir kaip garnyras. Paprastai kebabai gaminami iš ėrienos, tačiau šiais laikais galima rasti daug receptų, kuriuose vietoj vištienos ar kiaulienos naudojama vištiena. indijoje kebabai gaminami tik iš vištienos filė. baklažanuose yra daug ląstelienos, kuri, patekusi į žarnyną, suriša ir pašalina iš jo visus toksinus, o tai labai naudinga organizmui.
Žingsnis 1
Paruoškite visus ingredientus. Nuplaukite daržoves. Nulupkite svogūną ir česnaką.
Žingsnis 2
Susmulkinkite česnako skilteles.
Žingsnis 3
Baklažaną plonai supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 4
Supjaustykite svogūno galvutę žiedais.
Žingsnis 5
Taip pat plonai supjaustykite pomidorą pusžiedžiais.
Žingsnis 6
Sumaišykite maltą mėsą su paprika, čiobreliais ir česnakais.
Žingsnis 7
Iš maltos mėsos suformuokite 4-5 cm skersmens rutuliukus ir suverkite ingredientus ant iešmelių, kaip parodyta nuotraukoje. Po to paimkite kepimo formą, uždenkite ją folija ir įdėkite patiekalą į formą.
Žingsnis 8
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45-50 minučių. Išimkite patiekalą iš orkaitės ir leiskite jam 10 minučių pailsėti. Paruošta, dabar galite patiekti!
Kategorijos