Publikavimo data: 2023-12-25
Baklažanų medalionai receptas
Ne veltui baklažanai laikomi viena sveikiausių daržovių. Juose yra B grupės vitaminų, vitaminų C ir PP, taip pat daug naudingų mineralinių medžiagų. Kepti baklažanų medalionai bus puikus garnyras prie bet kokio mėsos ar žuvies patiekalo. Jei norite, receptą galite papildyti mėgstamomis žolelėmis ir prieskoniais.
Žingsnis 1
Nuplaukite daržoves, patikrinkite visus reikiamus ingredientus.
Žingsnis 2
Baklažaną supjaustykite maždaug 1,5-2 cm storio apskritimais.
Žingsnis 3
Baklažanus 5-7 min. užpilkite pasūdytu vandeniu, kad pašalintumėte kartumą.
Žingsnis 4
Pomidorą supjaustykite apskritimais.
Žingsnis 5
Susmulkinkite sūrį.
Žingsnis 6
Smulkiai supjaustykite česnaką ir sumaišykite su majonezu.Kad česnakas patiekalui suteiktų visą skonį, jis turi būti tinkamai supjaustytas. Ant pjaustymo lentelės paspauskite skiltelę plokščiąja peilio puse. Tada supjaustykite ją plonais griežinėliais ir tada smulkiai sukapokite.
Žingsnis 7
Baklažanus aptepkite majonezu.
Žingsnis 8
Ant majonezo sudėkite kubeliais supjaustytus pomidorus.
Žingsnis 9
Ant pomidorų sudėkite sūrio griežinėlius.
Žingsnis 10
Dėkite medalionus ant sviestu pateptos kepimo skardos. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 11
Baklažanus kepkite orkaitėje 10-15 minučių.
Žingsnis 12
Baklažanų medalionus patiekite karštus su majonezu ir šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos