Publikavimo data: 2023-12-24
Baklažanų suktinukai receptas
Baklažanų suktinukai yra gruzinų virtuvės klasika, kuri dar sovietmečiu buvo tvirtai įsitvirtinusi restoranų valgiaraščiuose. Šie suktinukai labai populiarūs iki šių dienų. Pagrindiniai šio užkandžio ingredientai yra baklažanai, sūris arba varškė, česnakas, graikiniai riešutai ir žolelės. Baklažanų suktinukus daugelis mėgsta dėl jų įdomaus ir pikantiško skonio, lengvumo ir paprastumo.
Žingsnis 1
Nuplaukite baklažaną ir nulupkite česnaką. Nuplaukite krapus ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Nupjaukite baklažanų kotelius ir supjaustykite išilgai 5 mm storio griežinėliais. Supjaustytus baklažanus sudėkite į dubenį ir pabarstykite druska. Švelniai rankomis paskleiskite druską ant griežinėlių. Atidėkite baklažanus 20 minučių į šalį. Druska pašalins iš baklažanų kartumo perteklių.
Žingsnis 3
Susmulkinkite krapus.
Žingsnis 4
Susmulkinkite graikinius riešutus, geriausia juos susmulkinti grūstuvėje. Arba sudėkite juos ant lentelės ir uždenkite servetėle, tada sutrinkite stiklinės dugnu. Servetėlė neleis riešutams skraidyti!
Žingsnis 5
Dubenyje sumaišykite varškę, krapus ir riešutus. Įspauskite česnako skiltelę ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 6
Išmaišykite dubens turinį. Suktinukų įdaras paruoštas.
Žingsnis 7
Kai baklažanai kurį laiką pastovės su druska, jie išleis sultis. Lengvai išspauskite baklažanus, kad pašalintumėte drėgmės perteklių. Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų ir ant vidutinės ugnies kepkite griežinėlius po 2 min. iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 8
Leiskite iškeptiems baklažanams šiek tiek atvėsti, kad juos būtų lengva tvarkyti. Paimkite vieną griežinėlį ir ant krašto uždėkite šiek tiek įdaro.
Žingsnis 9
Suvyniokite ritinį.
Žingsnis 10
Likusius suktinukus iškepkite taip pat.
Žingsnis 11
Baklažanų suktinukai su sūriu ir graikiniais riešutais paruošti. Gero apetito.
Kategorijos