Balandeliai receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2023-12-24

Balandeliai receptas

Į kopūstų lapus suvyniota smulkinta mėsa su ryžiais populiari daugelyje pasaulio virtuvių, įskaitant Rytų Europos ir Azijos virtuves. Rusų virtuvėje tai garsieji golubcai. Pasak legendos, šio pavadinimo istorija siekia neturtingų miestelėnų bandymus savo virtuvėje atkartoti aukštuomenės priėmimų delikatesą - keptus balandžius. Šiandien kopūstų vokeliai, troškinti padaže ir įdaryti kopūstais, tapo vienu iš rusų virtuvės simbolių.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
31 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.06/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Balandeliai receptas Žingsnis 1
Nuplaukite ir nusausinkite jautieną bei kopūstus. Nuo kopūstų atskirkite 4 didelius sveikus lapus. Nulupkite ir nuplaukite svogūną. Ryžius gerai nuplaukite, kol vanduo taps skaidrus. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite krapus patiekimui. Paruoškite didelį puodą, durklą, mažą ryžių puodą, mėsmalę, dubenį, gilią plačią keptuvę.

Žingsnis 2

Balandeliai receptas Žingsnis 2
Ryžius suberkite į nedidelį puodą, užpilkite 0,5 puodelio vandens. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį, įberkite žiupsnelį druskos ir virkite ryžius, kol suminkštės, maždaug 10 minučių.

Žingsnis 3

Balandeliai receptas Žingsnis 3
Į didelį puodą supilkite 2 litrus vandens, pastatykite ant didelės ugnies ir užvirinkite. Naudodami garpuodėlę po vieną sudėkite kopūstų lapus į puodą ir kiekvieną virkite 5 minutes. Sudėkite lapus į sietelį ir palikite atvėsti.

Žingsnis 4

Balandeliai receptas Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite svogūną. Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto. Sudėkite svogūnus ir maišydami kepkite, kol suminkštės. Svogūnų nebūtina kepti svieste, skirtame maltiniams, tačiau dėl to įdaryti kopūstai bus skanesni.

Žingsnis 5

Balandeliai receptas Žingsnis 5
Supjaustykite jautieną vidutinio dydžio gabalėliais ir sumalkite mėsmale. Sumaišykite maltą mėsą dubenyje su kepintais svogūnais, ryžiais, ¼ šaukštelio druskos ir puse maltų juodųjų pipirų. Kad sutrumpintumėte kopūstų faršo gaminimo laiką, naudokite paruoštą maltą mėsą arba iš anksto paruoštą naminę maltą mėsą.

Žingsnis 6

Balandeliai receptas Žingsnis 6
Į kiekvieną kopūsto lapą įdėkite apie 3 valgomuosius šaukštus maltos mėsos. Lapus tvirtai apvyniokite aplink visus kraštus. Kad būtų lengviau suvynioti faršą į kopūstų lapus, kiekvieną lapą prie pagrindo lengvai papurtykite virtuviniu plaktuku arba plaktuvu.

Žingsnis 7

Balandeliai receptas Žingsnis 7
Vėl įkaitinkite keptuvę ir sudėkite likusį sviestą. Kepkite įdarytus kopūstus iš visų pusių ant stiprios ugnies, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 8

Balandeliai receptas Žingsnis 8
Iš puodo, kuriame virė kopūstų lapai, nupilkite vandenį ir perkelkite į jį keptus įdarytus kopūstus.

Žingsnis 9

Balandeliai receptas Žingsnis 9
Į keptuvę su likusiu aliejumi supilkite miltus. Nuolat maišydami kaitinkite, kol taps šviesiai smėlio spalvos. Į miltus supilkite pomidorų pastą, 1 puodelį vandens, grietinę, džiovintus čiobrelius, likusią druską ir pipirus. Gerai išmaišykite ir virkite 5-6 min. Jei padažas per tirštas, įpilkite dar 2-3 valgomuosius šaukštus vandens.

Žingsnis 10

Balandeliai receptas Žingsnis 10
Padažą supilkite ant puode esančių įdarytų kopūstų ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki silpnos, uždenkite puodą dangčiu ir 20-25 min. troškinkite įdarytus kopūstus padaže.

Žingsnis 11

Balandeliai receptas Žingsnis 11
Virtus įdarytus kopūstus pabarstykite smulkintais šviežiais krapais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos