Balandėliai su ryžiais receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2023-12-24

Balandėliai su ryžiais receptas

Klasikinis įdarytas kopūstas paprastai vyniojamas į baltagūžį kopūstą. Pakeitus daržovių rūšį, galima išgauti subtilesnį ir rafinuotesnį skonį. Pekino kopūstai turi nemažai privalumų gaminant maistą, įskaitant supaprastintą lapų apdorojimą. Juos ruošti užtrunka šiek tiek ilgiau nei įprastai, tačiau dėl to galima gauti ne tik skanią vakarienę ar pietus, bet ir minkštą, burnoje tirpstantį pagrindą.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
124 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.92/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Balandėliai su ryžiais receptas Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite morkas ir sutarkuokite jas stambia tarka. Pekino kopūstus išskirstykite lapais ir palikite tiek, kiek reikia. Nupjaukite apatinę dalį ir atidėkite į šalį - ji pravers. Kelis kartus nuplaukite ryžius. Ant ugnies pastatykite puodą su vandeniu kruopoms išvirti. Mėsą pertrinkite per mėsmalę. Patarimas. Geriau imti kiaulieną arba sumaišyti dviejų rūšių mėsą: kiaulieną ir jautieną. Garuose virti ryžiai išlaikys tirštumą ir formą iki patiekimo. Jie nevirs taip stipriai kaip apvaliagrūdžiai ryžiai. Išvirkite ryžius. Ryžius sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu ir virkite 7-10 minučių. Pusiau išvirusius ryžius išmeskite į sietelį, kad atsikratytumėte skysčio pertekliaus. Patarimas. Į karštus ryžius galite įdėti 30 g sviesto. Jis suteiks ypatingą subtilų skonį ir aromatą. Paruoškite kopūstų lapus. Į puodo dugną sudėkite kopūstų lapus ir užpilkite juos labai karštu vandeniu (70-80 laipsnių Celsijaus). Uždenkite dangčiu ir palaikykite 5 minutes. Praėjus šiam laikui, nusunkite vandenį ir kiekvieną lapą nusausinkite servetėle. Patarimas. Kad pagamintas įdarytas kopūstas atrodytų gražiai ir apetitiškai, rekomenduojama naudoti lapus nuo vidurio. Jie yra lengvesni ir minkštesni.

Žingsnis 2

Balandėliai su ryžiais receptas Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Giliame dubenyje sumaišykite žalias tarkuotas morkas ir maltą mėsą. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Į tą patį dubenį suberkite atvėsintus ryžius ir gerai išmaišykite. Jei įdaras per sausas arba per tirštas, galite įpilti 20-50 g šalto vandens.

Žingsnis 3

Balandėliai su ryžiais receptas Žingsnis 3
Suformuokite įdarytus kopūstus. Norėdami suformuoti gražų įdarytą kopūstą, išilgai išskleiskite kopūsto lapą. Užtepkite 1 valgomąjį šaukštą faršo. Suvyniokite vienu judesiu į priekį. Kampų vynioti nereikia. Perpjautą kopūstą supjaustykite nedideliais šiaudeliais. Jie bus tarsi pagalvėlė įdarytiems kopūstams, kad troškinant jie nesudegtų. Ant puodo dugno padėkite šiaudelius, o ant viršaus kuo sandariau uždėkite įdarytus kopūstus.

Žingsnis 4

Balandėliai su ryžiais receptas Žingsnis 4
Paruoškite padažą Į gilų dubenį įpilkite kambario temperatūros vandens. Sudėkite grietinę ir pomidorų pastą. Pagardinkite druska ir pipirais. Įdarykite įdarytus kopūstus taip, kad padažas juos beveik visiškai apsemtų. Uždenkite dangčiu ir užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį ir troškinkite įdarytus kopūstus dar 60 minučių. vietoj įprasto vandens galite naudoti tą, kuris liko nuo kopūstų. Padažą taip pat galite pagardinti džiovintų bazilikų arba Provanso žolelių.

Žingsnis 5

Balandėliai su ryžiais receptas Žingsnis 5
Įprastą patiekalą galima lengvai paversti restorano patiekalu, jei jį patiekite lėkštėje su grietine ar kečupu. Į lėkštės dugną įpilkite šiek tiek padažo, o ant viršaus padėkite vieną balandį. Antrąjį atsargiai perpjaukite per pusę ir uždėkite ant viso balandėlio.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos