Publikavimo data: 2024-02-04
Bešamelio padažas receptas
Klasikinį bešamelį sukūrė karališkasis virtuvės šefas ir Versalio aukštosios virtuvės įkūrėjas. Kai šį padažą pasigaminsite namuose, galėsite drąsiai save laikyti prancūzų aukštosios virtuvės žinovu. Jums padės žingsnis po žingsnio aprašytas receptas ir vos 5 ingredientai.
Žingsnis 1
Iš anksto išimkite sviestą iš šaldytuvo. Užvirinkite pieną. Pasiruoškite gilų, bet platų puodą ir plaktuvą.
Žingsnis 2
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir kepkite ant vidutinės ugnies 3 minutes arba kol miltai taps karamelės spalvos.
Žingsnis 3
Į puodą įberkite muskato riešuto ir druskos. Sumažinkite kaitrą iki silpnos ugnies ir maišydami sviesto ir miltų mišinį plona srovele supilkite karštą pieną. Turėtų susidaryti vientisas skystis su muskato riešuto gabalėliais.
Žingsnis 4
Padažą virkite ant silpnos ugnies 5-10 minučių arba kol sutirštės, nuolat maišydami plakikliu. Padažas turi būti kreminės konsistencijos ir be gumuliukų. Jei vis dar yra gumuliukų, pertrinkite padažą per vidutinį sietelį.
Kategorijos