Bešamelio padažas receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Bešamelio padažas receptas

Klasikinį bešamelį sukūrė karališkasis virtuvės šefas ir Versalio aukštosios virtuvės įkūrėjas. Kai šį padažą pasigaminsite namuose, galėsite drąsiai save laikyti prancūzų aukštosios virtuvės žinovu. Jums padės žingsnis po žingsnio aprašytas receptas ir vos 5 ingredientai.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
287 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
27 g
Angliavandeniai
7 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Riešutai
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bešamelio padažas receptas Žingsnis 1
Iš anksto išimkite sviestą iš šaldytuvo. Užvirinkite pieną. Pasiruoškite gilų, bet platų puodą ir plaktuvą.

Žingsnis 2

Bešamelio padažas receptas Žingsnis 2
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir kepkite ant vidutinės ugnies 3 minutes arba kol miltai taps karamelės spalvos.

Žingsnis 3

Bešamelio padažas receptas Žingsnis 3
Į puodą įberkite muskato riešuto ir druskos. Sumažinkite kaitrą iki silpnos ugnies ir maišydami sviesto ir miltų mišinį plona srovele supilkite karštą pieną. Turėtų susidaryti vientisas skystis su muskato riešuto gabalėliais.

Žingsnis 4

Bešamelio padažas receptas Žingsnis 4
Padažą virkite ant silpnos ugnies 5-10 minučių arba kol sutirštės, nuolat maišydami plakikliu. Padažas turi būti kreminės konsistencijos ir be gumuliukų. Jei vis dar yra gumuliukų, pertrinkite padažą per vidutinį sietelį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos