Publikavimo data: 2023-12-24
Blyneliai su vyšniomis ir grietine receptas
Karšti blyneliai su vyšniomis ir grietine tinka pusryčiams arba popietiniam užkandžiui. Šio recepto privalumas tas, kad vyšnias galite pakeisti kitomis uogomis, vaisiais ar uogiene. Šis apetitą žadinantis saldus patiekalas patiks visiems, mėgstantiems subtilų grietinės ir saldžių uogų derinį.
Žingsnis 1
Nuplaukite vištų kiaušinius, patikrinkite visus reikiamus ingredientus ir paruoškite darbo paviršių.
Žingsnis 2
Kiaušinius atsargiai įmuškite į gilų dubenį.
Žingsnis 3
Supilkite pieną ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Suberkite persijotus miltus.
Žingsnis 5
Sudėkite vandens vonelėje ištirpintą sviestą ir pagal skonį įberkite druskos.
Žingsnis 6
Sumaišykite tešlą plaktuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 7
Supilkite tešlą į įkaitintą ir riebalais pateptą keptuvę. Kepkite blyną ant vidutinės ugnies apie 1 minutę.
Žingsnis 8
Kai blyno apačia apskrus, apverskite jį ir dar 30 sekundžių kepkite iš kitos pusės, kol apskrus. Išimkite blyną iš keptuvės. Kepkite likusius blynus, kol tešla baigsis. Blynai paruošti.
Žingsnis 9
Paruoškite įdarą. Sumaišykite uogienę ir grietinę.
Žingsnis 10
Užtepkite įdarą ant blynų.
Žingsnis 11
Susukite blynus į vokus.
Žingsnis 12
Blynus patiekite karštus.
Kategorijos