Publikavimo data: 2025-08-18
Braškių vanduo
Vasarą ypač populiarios uogos, įskaitant braškes. Pabandykite pasigaminti braškių vandens troškuliui numalšinti. Braškėse gausu vitaminų ir mineralų, mažai cukraus ir kalorijų. Šios uogos žinomos jau seniai, yra duomenų, kad pirmoji vieta, kur jos augo, buvo Italija. Vėliau ji pateko į Ameriką ir Europą, ten buvo išvestos naujos veislės, kurios skiriasi savo forma, spalva ir skoniu. Braškių vandeniui rinkitės tamsiai raudonas mažas uogas, jos saldžiausios.
Žingsnis 1
Paruoškite braškes. Supjaustykite uogas į kelias dalis, sudėkite jas į indą ir užpilkite cukrumi. Palikite 30 minučių. Tada uogas trintuvu paverskite tyrele.
Žingsnis 2
Pagaminkite gėrimą. Supjaustykite citriną griežinėliais ir sudėkite juos į uogas, užpilkite 800 ml vandens ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai, kad atvėstų.
Kategorijos