Publikavimo data: 2023-12-24
Brusketos su sardinėmis, sūriu ir pomidorais receptas
Brusketos - itališka sumuštinių atmaina. Brusketos pagrindą sudaro traški skrudinta duona, o įdarai gali būti įvairūs. Šiame recepte naudojamas minkštas sūris, konservuotos sardinės ir saldžiarūgščiai pomidorai, kurie puikiai dera tarpusavyje. Saulėje džiovintų pomidorų galima nusipirkti parduotuvėje arba pasigaminti patiems, taip pat juos galima pakeisti šviežiais pomidorais.
Žingsnis 1
Nuplaukite šviežius pomidorus, nuplaukite ir nusausinkite prieskonines žoleles. Nusausinkite
Žingsnis 2
Bagetę supjaustykite įstrižomis riekelėmis.
Žingsnis 3
Aptepkite riekes augaliniu aliejumi ir kepkite ant gerai įkaitintos keptuvės iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Kepimui nebūtina naudoti aliejaus, o paprasčiausiai išdžiovinkite duoną ant keptuvės, t. y. padarykite skrebučius. Tokiu atveju patiekale nebus kepto aliejaus ir jis bus sveikesnis!
Žingsnis 4
Ant paskrudintų duonos riekelių užtepkite kreminio sūrio arba fetos (arba bet kokio kito minkšto sūrio ar varškės).
Žingsnis 5
Sardines sutrinkite šakute atskirame dubenyje arba tiesiai į stiklainį. Ant sūrio užberkite susmulkintų sardinių.
Žingsnis 6
Supjaustykite saulėje džiovintus pomidorus ir tolygiai paskleiskite ant brusketos.
Žingsnis 7
Ant kiekvieno uždėkite po vieną vyšninį pomidorą, supjaustytą ketvirčiais. Brusketas papuoškite žolelėmis. Mėgaukitės.
Kategorijos