Publikavimo data: 2023-12-24
Bulgur su daržovėmis ir jautiena receptas
Bulgur yra kviečių grūdai, kuriuose gausu vitaminų ir mikroelementų. Dėl sveikos sudėties ir mažo kaloringumo bulgurą galima naudoti dietiniam ir vaikų maistui. Paprastai bulguras ruošiamas prieš tai jį pakepinant ir toliau verdant arba troškinant, todėl įgauna subtilų riešutų skonį. Šie grūdai puikiai dera su daržovėmis ir mėsa. Bulgur su jautiena taps tikrais šventiniais pietumis net ir darbo dieną!
Žingsnis 1
Patikrinkite visus reikiamus ingredientus. Kruopščiai nuplaukite daržoves.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 3
Morkas supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 4
Paprikas supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 5
Bulgurą sudėkite į keptuvę ir 2-3 minutes pakepinkite su sviestu ant silpnos ugnies.
Žingsnis 6
Į bulgurą sudėkite supjaustytas daržoves.
Žingsnis 7
Bulgurą ir daržoves gerai sumaišykite ir kepkite dar 2-3 minutes.
Žingsnis 8
Bulgurą užpilkite stikline šilto vandens, įberkite česnako ir prieskonių pagal skonį, uždenkite dangčiu ir troškinkite 15-20 minučių.
Žingsnis 9
Jautieną supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 10
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite augalinio aliejaus ir sviesto, sudėkite mėsą.
Žingsnis 11
Kepkite jautieną 5-7 minutes, kol iškeps.
Žingsnis 12
Bulgurą su daržovėmis ir mėsa sudėkite į lėkštę, pabarstykite smulkintais žaliaisiais svogūnais.
Žingsnis 13
Patiekalą papuoškite griežinėliais pjaustytais vyšniniais pomidorais ir lengvu grietinės padažu arba graikišku jogurtu.
Kategorijos