Publikavimo data: 2023-12-24
Bulvės tešloje su grietinės padažu receptas
Bulves tešloje su grietinės padažu galima patiekti ir kaip atskirą patiekalą, pavyzdžiui, pusryčiams, ir kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies. Papildykite savo kulinarinį arsenalą dar vienu neįprastu ir nepaprastai skaniu bulvių receptu!
Žingsnis 1
Sudėkite visus ingredientus ant stalo, ant viryklės pastatykite puodą su vandeniu.
Žingsnis 2
Nulupkite bulves ir virkite, kol jos išvirs iki pusės.
Žingsnis 3
Supilkite pieną į dubenį, įmuškite kiaušinį, įberkite šiek tiek džiovintos paprikos ir žiupsnelį druskos.
Žingsnis 4
Gautą mišinį išmaišykite iki vientisos masės šluotele arba šakute.
Žingsnis 5
Į dubenį suberkite persijotus miltus ir viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 6
Pereikime prie padažo. Pirmiausia smulkiai supjaustykite didžiąją dalį žolelių.
Žingsnis 7
Į dubenį sudėkite grietinę, suberkite susmulkintas žoleles, išspauskite 1-2 skilteles česnako, pagal skonį įberkite pipirų ir druskos. Švelniai išmaišykite padažą, tolygiai paskirstydami žoleles ir prieskonius.
Žingsnis 8
Pusiau išvirtas bulves supjaustykite kiek daugiau nei 1 cm storio griežinėliais.
Žingsnis 9
Panardinkite kiekvieną lėkštę į tešlą ir dėkite ant keptuvės, įkaitintos su trupučiu augalinio aliejaus.Kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių, kol paruduos.
Žingsnis 10
Virtas bulves sudėkite ant popierinio rankšluosčio (atsargiai, labai karšta!), kad jos šiek tiek atvėstų ir aliejaus perteklius susigertų į popierių.
Žingsnis 11
Patiekite bulves su grietinės padažu ir papuoškite keliomis šviežių žolelių šakelėmis. Jei patiekalas skirtas vaikams, galite iš jo padaryti juokingų veidukų - tiesiog nupieškite ant bulvių burną ir akis tuo pačiu padažu. Gero apetito!
Kategorijos