Publikavimo data: 2023-12-24
Bulviniai blynai receptas
"Draniki" - tai bulviniai paplotėliai, mėgstami Ukrainoje, Rusijoje ir Baltarusijoje. Juos lengva paruošti, o rezultatas - skanus ir sotus patiekalas. Draniki būna su įvairiais įdarais: su mėsa, sūriu, grybais, tačiau šiame recepte pateikiamas klasikinis variantas. Prie dranikų patiekiamas grietinės padažas su žolelėmis, česnakais ir marinuotais agurkais - jį rasite recepto pabaigoje.
Žingsnis 1
Nulupkite bulves ir česnakus. Nuplaukite žalumynus ir nusausinkite juos popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Bulves sutarkuokite stambia tarka. Lengvai jas nuspauskite ir nusausinkite skysčio perteklių.
Žingsnis 3
Į bulves įmuškite 1 kiaušinį.
Žingsnis 4
Suberkite miltus. Bulvių mišinį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Viską gerai išmaišykite.Mišinį galite plakti mikseriu iki vientisos masės. Tada turėsite bulvinių blynų.
Žingsnis 5
Gerai įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Dėkite po šaukštą bulvių mišinio ir išlyginkite iki 5 mm storio. Kepkite dranikus po 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol paruduos. Kepkite draniki ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 6
Dabar paruoškite padažą. Į gilų dubenį sudėkite grietinę.
Žingsnis 7
Į grietinę įmaišykite smulkintas žoleles ir pjaustytus agurkus. Į dubenį įspauskite česnako. Išmaišykite.
Žingsnis 8
Blynus patiekite karštus. Gero apetito.
Kategorijos