Publikavimo data: 2023-12-25
Bulvių pyragas receptas
Daugeliui žmonių bulvių pyragas yra vaikystės skanėstas, keliantis nostalgiją ir šiltus prisiminimus. Jis atsirado sovietmečiu, kai trūko daugelio produktų. Todėl "bulvių" gamybai visada buvo naudojami patys prieinamiausi ingredientai. Šiam pyragui paruošti galima imti ir biskvito, ir bet kokių sausainių. Klasikiniame "bulvių" variante į vidų dedama kondensuoto pieno, tačiau šiame recepte naudojamas paprastas pienas ir cukrus, todėl jį pagaminti dar paprasčiau.
Žingsnis 1
Išmatuokite visus ingredientus. Galite naudoti bet kokius jums patinkančius sausainius: džiūvėsėlius arba sausainius.
Žingsnis 2
Sausainius sulaužykite ir perkelkite į matavimo puodelį arba dubenį. Sausainius sumalkite trintuvu, kol taps trupiniai.
Žingsnis 3
Dubenyje sumaišykite cukrų, kakavą, sviestą ir pieną.
Žingsnis 4
Pastatykite ąsotį ant vidutinės ugnies ir kaitinkite mišinį, kol sviestas ištirps. Viską išmaišykite iki vientisos masės. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite mišiniui šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 5
Į pieno, sviesto ir kakavos mišinį supilkite sutrintus sausainius. Šaukštu arba silikonine mentele išmaišykite mišinį. Iš tešlos suformuokite keturis bulvių formos pyragėlius.
Žingsnis 6
Apvoliokite pyragėlius kakavos milteliuose ir 1 valandai padėkite į šaldytuvą. Paruošta.
Žingsnis 7
Pyragėlius patiekite papuoštus grietinėle, vynuogėmis ir granatų sėklomis. Kad pyragaičiai būtų dar skanesni, ant jų užberkite riešutų arba džiovintų vaisių.
Kategorijos