Čeburekas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2023-09-16

Čeburekas

Gaminimo laikas
15 min.
Reitingas: 3.91/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Čeburekas Žingsnis 1
Paruoškite visus recepte išvardytus ingredientus. Atšildykite sluoksniuotą tešlą pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus. Iš šaldytuvo išimkite maltą mėsą.

Žingsnis 2

Čeburekas Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Svogūnus smulkiai supjaustykite.

Žingsnis 3

Čeburekas Žingsnis 3
Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, svogūnus, druską ir pipirus pagal skonį. Išmaišykite.

Žingsnis 4

Čeburekas Žingsnis 4
Sluoksniuotos tešlos lakštą padalykite per pusę.

Žingsnis 5

Čeburekas Žingsnis 5
Iš pusių suformuokite apvalius "pyragėlius". Tešlą gausiai pabarstykite miltais, kad nepriliptų prie darbo paviršiaus ar kočėlo.

Žingsnis 6

Čeburekas Žingsnis 6
Tešlos gabalėlius kočėlu iškočiokite plonais apskritimais, nepamiršdami paviršių pabarstyti miltais.

Žingsnis 7

Čeburekas Žingsnis 7
Įdarą dėkite ant pusės apskritimo, 2-3 cm nuo išorinio tešlos krašto. Tada atsargiai uždenkite įdarą kita tešlos puse, palikdami oro perteklių.

Žingsnis 8

Čeburekas Žingsnis 8
Šakute atsargiai užspauskite tešlą aplink kraštą.

Žingsnis 9

Čeburekas Žingsnis 9
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir atsargiai į jį panardinkite cheburek. Kepkite maždaug po 3 minutes iš kiekvienos pusės, kol paruduos. Laikas gali šiek tiek skirtis, priklausomai nuo naudojamos keptuvės tipo ir keptuvės medžiagos.

Žingsnis 10

Čeburekas Žingsnis 10
Perkelkite cheburek į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kad išsiskirtų aliejaus perteklius.

Žingsnis 11

Čeburekas Žingsnis 11
Patiekite paruoštą cheburek į stalą. Tradiciškai jis valgomas tik karštas.

Žingsnis 12

Čeburekas Žingsnis 12
Patiekite cheburek su lengvu grietinės padažu, kurio pagrindą sudaro grietinė, druska, pipirai ir smulkiai supjaustytos šviežios žolelės. Ir nepamirškite - be šakutės, čeburekai tradiciškai valgomi tik rankomis, todėl rekomenduojame iš anksto pasirūpinti servetėlėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos