Žingsnis 1
Paruoškite visus recepte išvardytus ingredientus. Atšildykite sluoksniuotą tešlą pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus. Iš šaldytuvo išimkite maltą mėsą.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Svogūnus smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 3
Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, svogūnus, druską ir pipirus pagal skonį. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Sluoksniuotos tešlos lakštą padalykite per pusę.
Žingsnis 5
Iš pusių suformuokite apvalius "pyragėlius". Tešlą gausiai pabarstykite miltais, kad nepriliptų prie darbo paviršiaus ar kočėlo.
Žingsnis 6
Tešlos gabalėlius kočėlu iškočiokite plonais apskritimais, nepamiršdami paviršių pabarstyti miltais.
Žingsnis 7
Įdarą dėkite ant pusės apskritimo, 2-3 cm nuo išorinio tešlos krašto. Tada atsargiai uždenkite įdarą kita tešlos puse, palikdami oro perteklių.
Žingsnis 8
Šakute atsargiai užspauskite tešlą aplink kraštą.
Žingsnis 9
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir atsargiai į jį panardinkite cheburek. Kepkite maždaug po 3 minutes iš kiekvienos pusės, kol paruduos. Laikas gali šiek tiek skirtis, priklausomai nuo naudojamos keptuvės tipo ir keptuvės medžiagos.
Žingsnis 10
Perkelkite cheburek į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kad išsiskirtų aliejaus perteklius.
Žingsnis 11
Patiekite paruoštą cheburek į stalą. Tradiciškai jis valgomas tik karštas.
Žingsnis 12
Patiekite cheburek su lengvu grietinės padažu, kurio pagrindą sudaro grietinė, druska, pipirai ir smulkiai supjaustytos šviežios žolelės. Ir nepamirškite - be šakutės, čeburekai tradiciškai valgomi tik rankomis, todėl rekomenduojame iš anksto pasirūpinti servetėlėmis.