Chebureko receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2023-12-24

Chebureko receptas

Puslankio formos plokšti kepti pyragėliai iš traškios sluoksniuotos tešlos su sultingu mėsos įdaru. Patiekiami tik karšti. Ryškus Krymo totorių virtuvės patiekalas, tapęs puikia alternatyva įprastam greitam maistui. Kartais vietoj mėsos įdaro naudojamas sūris, kumpis, žolelės, grybai, varškė arba daržovės.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
323 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
25 g
Angliavandeniai
16 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.56/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Chebureko receptas Žingsnis 1
Paruoškite visus recepte išvardytus ingredientus. Atšildykite sluoksniuotą tešlą pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus. Iš šaldytuvo išimkite maltą mėsą.

Žingsnis 2

Chebureko receptas Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Svogūnus smulkiai supjaustykite.

Žingsnis 3

Chebureko receptas Žingsnis 3
Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, svogūnus, druską ir pipirus pagal skonį. Išmaišykite.

Žingsnis 4

Chebureko receptas Žingsnis 4
Sluoksniuotos tešlos lakštą padalykite per pusę.

Žingsnis 5

Chebureko receptas Žingsnis 5
Iš pusių suformuokite apvalius "pyragėlius". Tešlą gausiai pabarstykite miltais, kad nepriliptų prie darbo paviršiaus ar kočėlo.

Žingsnis 6

Chebureko receptas Žingsnis 6
Tešlos gabalėlius kočėlu iškočiokite plonais apskritimais, nepamiršdami paviršių pabarstyti miltais.

Žingsnis 7

Chebureko receptas Žingsnis 7
Įdarą dėkite ant pusės apskritimo, 2-3 cm nuo išorinio tešlos krašto. Tada atsargiai uždenkite įdarą kita tešlos puse, palikdami oro perteklių.

Žingsnis 8

Chebureko receptas Žingsnis 8
Šakute atsargiai užspauskite tešlą aplink kraštą.

Žingsnis 9

Chebureko receptas Žingsnis 9
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir atsargiai į jį panardinkite cheburek. Kepkite maždaug po 3 minutes iš kiekvienos pusės, kol paruduos. Laikas gali šiek tiek skirtis, priklausomai nuo naudojamos keptuvės tipo ir keptuvės medžiagos.

Žingsnis 10

Chebureko receptas Žingsnis 10
Perkelkite cheburek į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kad išsiskirtų aliejaus perteklius.

Žingsnis 11

Chebureko receptas Žingsnis 11
Patiekite paruoštą cheburek į stalą. Tradiciškai jis valgomas tik karštas.

Žingsnis 12

Chebureko receptas Žingsnis 12
Patiekite cheburek su lengvu grietinės padažu, kurio pagrindą sudaro grietinė, druska, pipirai ir smulkiai supjaustytos šviežios žolelės. Ir nepamirškite - be šakutės, čeburekai tradiciškai valgomi tik rankomis, todėl rekomenduojame iš anksto pasirūpinti servetėlėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos