Publikavimo data: 2023-12-24
Chebureko receptas
Puslankio formos plokšti kepti pyragėliai iš traškios sluoksniuotos tešlos su sultingu mėsos įdaru. Patiekiami tik karšti. Ryškus Krymo totorių virtuvės patiekalas, tapęs puikia alternatyva įprastam greitam maistui. Kartais vietoj mėsos įdaro naudojamas sūris, kumpis, žolelės, grybai, varškė arba daržovės.
Žingsnis 1
Paruoškite visus recepte išvardytus ingredientus. Atšildykite sluoksniuotą tešlą pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus. Iš šaldytuvo išimkite maltą mėsą.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Svogūnus smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 3
Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, svogūnus, druską ir pipirus pagal skonį. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Sluoksniuotos tešlos lakštą padalykite per pusę.
Žingsnis 5
Iš pusių suformuokite apvalius "pyragėlius". Tešlą gausiai pabarstykite miltais, kad nepriliptų prie darbo paviršiaus ar kočėlo.
Žingsnis 6
Tešlos gabalėlius kočėlu iškočiokite plonais apskritimais, nepamiršdami paviršių pabarstyti miltais.
Žingsnis 7
Įdarą dėkite ant pusės apskritimo, 2-3 cm nuo išorinio tešlos krašto. Tada atsargiai uždenkite įdarą kita tešlos puse, palikdami oro perteklių.
Žingsnis 8
Šakute atsargiai užspauskite tešlą aplink kraštą.
Žingsnis 9
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir atsargiai į jį panardinkite cheburek. Kepkite maždaug po 3 minutes iš kiekvienos pusės, kol paruduos. Laikas gali šiek tiek skirtis, priklausomai nuo naudojamos keptuvės tipo ir keptuvės medžiagos.
Žingsnis 10
Perkelkite cheburek į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kad išsiskirtų aliejaus perteklius.
Žingsnis 11
Patiekite paruoštą cheburek į stalą. Tradiciškai jis valgomas tik karštas.
Žingsnis 12
Patiekite cheburek su lengvu grietinės padažu, kurio pagrindą sudaro grietinė, druska, pipirai ir smulkiai supjaustytos šviežios žolelės. Ir nepamirškite - be šakutės, čeburekai tradiciškai valgomi tik rankomis, todėl rekomenduojame iš anksto pasirūpinti servetėlėmis.
Kategorijos