Publikavimo data: 2023-12-25
Čirbuli gruzinų receptas
Beveik kiekvienoje nacionalinėje virtuvėje yra patiekalas iš kiaušinių, paprastai ruošiamas pusryčiams. Gruziniško stiliaus čirbuli yra puiki įprasto omleto ar glaistytų kiaušinių alternatyva. Pirmiausia paruošiamas kvapnus daržovių ir graikinių riešutų padažas, į kurį vėliau dedami kiaušiniai. Patiekalas būna itin sultingas ir aromatingas - kaip ir visi gruzinų virtuvės patiekalai.
Žingsnis 1
Nuplaukite vištų kiaušinius, daržoves ir žoleles, patikrinkite visus reikiamus ingredientus ir paruoškite darbo paviršių.
Žingsnis 2
Nuo pomidorų pašalinkite odelę. Padarykite negilų pjūvį odelėje ir 1-2 min. pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu.
Žingsnis 3
Tuo tarpu smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 4
Tada pomidorus nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 5
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir šiek tiek augalinio aliejaus. Sudėkite svogūnus. Kepkite svogūnus 2-3 minutes, kol jie taps auksiniai ir kvapnūs.
Žingsnis 6
Į svogūnus sudėkite pomidorų pastą. Išmaišykite.
Žingsnis 7
Į keptuvę sudėkite supjaustytus pomidorus. Išmaišykite. Nuolat maišydami troškinkite dar 3-4 minutes.
Žingsnis 8
Tada suberkite prieskonius ir išmaišykite.
Žingsnis 9
Tada sudėkite česnaką ir išmaišykite.
Žingsnis 10
Į keptuvę įpilkite stiklinę šilto vandens - 200 ml. Daržoves troškinkite dar 3-4 minutes. Po to mentele padarykite įdubimus ir į juos įmuškite kiaušinius.
Žingsnis 11
Pabarstykite patiekalą žolelėmis ir ant mažos ugnies po dangčiu virkite dar 5-6 minutes. Pagal klasikinį čirbuli receptą kiaušinio baltymas turi būti visiškai sustingęs, o trynys likti šiek tiek skystas.
Žingsnis 12
Perkelkite čirbulius į lėkštes, pagal skonį įberkite graikinių riešutų ir aštriųjų pipirų. Patiekite patiekalą karštą.
Kategorijos