Daržovių ikrai iš cukinijų be kepimo pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2023-09-13

Daržovių ikrai iš cukinijų be kepimo

Gaminimo laikas
60 min.
Reitingas: 3.7/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Daržovių ikrai iš cukinijų be kepimo Žingsnis 1
Cukiniją nuplaukite, nulupkite, supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, išimkite sėklas. Nuplaukite pomidorus, nusausinkite ant popierinių rankšluosčių. Nulupkite ir nuplaukite svogūnus, morkas ir česnakus. Paruoškite švarius, sterilizuotus 0,5 l talpos stiklainius ir metalinius dangtelius uždarymui. Pasiruoškite sukamąjį raktą.

Žingsnis 2

Daržovių ikrai iš cukinijų be kepimo Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Cukiniją ir morką sutarkuokite vidutinio dydžio tarka. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pomidorus. Česnako skilteles susmulkinkite presu.

Žingsnis 3

Daržovių ikrai iš cukinijų be kepimo Žingsnis 3
Troškinkite daržoves. Susmulkintą cukiniją sudėkite į puodą, įjunkite vidutinę ugnį ir virkite, kol mišinys sumažės perpus, apie 7-10 minučių. Sudėkite tarkuotas morkas, smulkintą svogūną, išmaišykite, sudėkite pomidorus, dar kartą išmaišykite. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir troškinkite dar 7-10 minučių. Tada sudėkite česnaką, pasūdykite, supilkite augalinį aliejų ir actą, įberkite druskos, pavirkite 2-3 minutes, tada išjunkite ugnį.

Žingsnis 4

Daržovių ikrai iš cukinijų be kepimo Žingsnis 4
Sterilizuokite daržovių ikrus ir paruoškite juos laikyti. Sterilizuotus stiklainius pripildykite ikrais taip, kad jų turinys būtų 1,5-2 cm žemiau kaklelio. Uždenkite dangteliais ir sudėkite į tinkamo dydžio indą, uždengtą audiniu. Pripilkite vandens iki pečių ir sterilizuokite 30 minučių. Tada stiklainius užkimškite sukamuoju raktu. Leiskite atvėsti kambario temperatūroje ir laikykite vėsioje, sausoje vietoje.

Žingsnis 5

Daržovių ikrai iš cukinijų be kepimo Žingsnis 5
Daržovių ikrus sudėkite į nedidelį dubenėlį ir patiekite prie bulvių košės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos