Žingsnis 1
Cukiniją nuplaukite, nulupkite, supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, išimkite sėklas. Nuplaukite pomidorus, nusausinkite ant popierinių rankšluosčių. Nulupkite ir nuplaukite svogūnus, morkas ir česnakus. Paruoškite švarius, sterilizuotus 0,5 l talpos stiklainius ir metalinius dangtelius uždarymui. Pasiruoškite sukamąjį raktą.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Cukiniją ir morką sutarkuokite vidutinio dydžio tarka. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pomidorus. Česnako skilteles susmulkinkite presu.
Žingsnis 3
Troškinkite daržoves. Susmulkintą cukiniją sudėkite į puodą, įjunkite vidutinę ugnį ir virkite, kol mišinys sumažės perpus, apie 7-10 minučių. Sudėkite tarkuotas morkas, smulkintą svogūną, išmaišykite, sudėkite pomidorus, dar kartą išmaišykite. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir troškinkite dar 7-10 minučių. Tada sudėkite česnaką, pasūdykite, supilkite augalinį aliejų ir actą, įberkite druskos, pavirkite 2-3 minutes, tada išjunkite ugnį.
Žingsnis 4
Sterilizuokite daržovių ikrus ir paruoškite juos laikyti. Sterilizuotus stiklainius pripildykite ikrais taip, kad jų turinys būtų 1,5-2 cm žemiau kaklelio. Uždenkite dangteliais ir sudėkite į tinkamo dydžio indą, uždengtą audiniu. Pripilkite vandens iki pečių ir sterilizuokite 30 minučių. Tada stiklainius užkimškite sukamuoju raktu. Leiskite atvėsti kambario temperatūroje ir laikykite vėsioje, sausoje vietoje.
Žingsnis 5
Daržovių ikrus sudėkite į nedidelį dubenėlį ir patiekite prie bulvių košės.