Publikavimo data: 2023-12-24
Duona kiaušinyje receptas
Rusijoje kiaušinyje kepta duona vadinama grenki, Vokietijoje - Arme Ritter, Prancūzijoje - Pain Perdu, o JAV - French Toast. Kaip ir pavadinimai, yra daugybė grenki paruošimo variantų: su žolelėmis, sūriu, kiaušiniu, česnaku, cukrumi. Priklausomai nuo recepto, grūstukai patiekiami prie sriubos, alaus, kaip savarankiškas užkandis arba desertas. Visų mėgstamiausiems pusryčiams - duonai su kiaušiniu - idealiai tinka vakarykštis kepalas, kurį galima kepti keptuvėje arba orkaitėje.
Žingsnis 1
Nuplaukite kiaušinius ir apelsiną ir nulupkite apelsino žievelę. Duoną supjaustykite riekelėmis.
Žingsnis 2
Paruoškite visus ingredientus. Dubenyje plaktuvu sumaišykite kiaušinius, pieną, druską, vanilinį cukrų ir apelsino žievelę.
Žingsnis 3
Apkepkite skrebučius. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Kiekvieną duonos gabalėlį panardinkite į kiaušinio mišinį ir kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies po 2-3 min. iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 4
Pusryčiams patiekite duoną kiaušinyje su puodeliu kakavos. Iš apelsino išspauskite sultis, panaudotas žievelei, ir patiekite.
Kategorijos