Publikavimo data: 2023-12-25
Ežiai pomidorų padaže receptas
Kai kurie žmonės klausia: kuo ežiukai skiriasi nuo įprastų mėsos kukulių? Ežiukų pavadinimas kilo dėl įvairiomis kryptimis išsikišusių ryžių grūdelių, kurie primena ežiuko adatėles. Šį patiekalą paruošti gana paprasta, jį sudaro vos keli ingredientai: malta mėsa, ryžiai ir svogūnai. Neatsiejama patiekalo dalis yra ir padažas, dėl kurio ežiukai tampa dar skanesni ir sotesni. Prie ežiukų pridėkite mėgstamą garnyrą ir skanūs naminiai pietūs ar vakarienė bus paruošti.
Žingsnis 1
Nulupkite morkas, svogūnus ir česnakus. Paruoškite likusius ingredientus.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną ir sutarkuokite morką.
Žingsnis 3
Ryžius virkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens, kol jie pusiau išvirs. Išmeskite ryžius į sietelį ir atvėsinkite.
Žingsnis 4
Sumaišykite maltą mėsą, pusę svogūno ir virtus ryžius, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius rutuliukus.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite svogūnus ir morkas 5 minutes.
Žingsnis 7
Įpilkite pomidorų pastos ir vandens. Išmaišykite.
Žingsnis 8
Į padažą įmaišykite ežiukus. Troškinkite 10-15 minučių ant silpnos ugnies. Padažas turėtų šiek tiek išgaruoti. Padažą pakoreguokite iki norimo skonio įberdami šiek tiek druskos, pipirų ir žiupsnelį cukraus. Į padažą įberkite mėgstamų prieskonių ir džiovintų žolelių. Uždenkite ežiukus dangčiu ir palikite 10 minučių pastovėti.
Žingsnis 9
Paruoštą patiekalą pabarstykite žaliųjų svogūnų plunksnelėmis. Mėgaukitės.
Kategorijos