Ežiukai su malta kiauliena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2023-09-14

Ežiukai su malta kiauliena

Gaminimo laikas
60 min.
Reitingas: 4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiukai su malta kiauliena Žingsnis 1
Jei naudojate šaldytą faršą, iš anksto ją atšildykite kambario temperatūroje. Ryžius nuplaukite, 8-10 min. virkite pasūdytame verdančiame vandenyje ir nusausinkite juos sietelyje. Nuplaukite daržoves ir prieskonines žoleles, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Nulupkite svogūnus ir morkas, iš paprikų pašalinkite kotelius, sėklas ir membranas. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir paprikas, morkas sutarkuokite vidutinio dydžio tarka, krapus susmulkinkite. Paruoškite karščiui atsparią formą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų.

Žingsnis 2

Ežiukai su malta kiauliena Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Keptuvėje su aliejumi 6-8 minutes pakepinkite susmulkintas daržoves. Sudėkite pomidorų pastą, išmaišykite. Ištirpinkite miltus vandenyje ir supilkite į daržoves. Pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite. Supilkite krapus ir virkite 2-3 minutes.

Žingsnis 3

Ežiukai su malta kiauliena Žingsnis 3
Pasigaminkite ežiukus. Sumaišykite maltą mėsą su ryžiais, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir prieskonių pagal skonį. Produktus gerai išmaišykite, suformuokite nedidelius rutuliukus. Sudėkite mėsos gabalėlius į formą, užpilkite juos padažu ir 40-45 min. pašaukite į orkaitę.

Žingsnis 4

Ežiukai su malta kiauliena Žingsnis 4
Į lėkštes sudėkite maltos kiaulienos ežiukus, ant viršaus užpilkite daržovių padažo.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos