Publikavimo data: 2023-09-14
Ežiukai su malta kiauliena
Žingsnis 1
Jei naudojate šaldytą faršą, iš anksto ją atšildykite kambario temperatūroje. Ryžius nuplaukite, 8-10 min. virkite pasūdytame verdančiame vandenyje ir nusausinkite juos sietelyje. Nuplaukite daržoves ir prieskonines žoleles, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Nulupkite svogūnus ir morkas, iš paprikų pašalinkite kotelius, sėklas ir membranas. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir paprikas, morkas sutarkuokite vidutinio dydžio tarka, krapus susmulkinkite. Paruoškite karščiui atsparią formą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Keptuvėje su aliejumi 6-8 minutes pakepinkite susmulkintas daržoves. Sudėkite pomidorų pastą, išmaišykite. Ištirpinkite miltus vandenyje ir supilkite į daržoves. Pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite. Supilkite krapus ir virkite 2-3 minutes.
Žingsnis 3
Pasigaminkite ežiukus. Sumaišykite maltą mėsą su ryžiais, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir prieskonių pagal skonį. Produktus gerai išmaišykite, suformuokite nedidelius rutuliukus. Sudėkite mėsos gabalėlius į formą, užpilkite juos padažu ir 40-45 min. pašaukite į orkaitę.
Žingsnis 4
Į lėkštes sudėkite maltos kiaulienos ežiukus, ant viršaus užpilkite daržovių padažo.
Kategorijos