Publikavimo data: 2023-12-24
Graikiškas omletas receptas
Omletas yra populiarus patiekalas, kurį daugelis žmonių ruošia pusryčiams. Ir ne veltui, nes jis skanus, maistingas ir lengvai paruošiamas. O jei į jį įdėsite pomidorų, alyvuogių ir fetos, patiekalas įgaus graikišką skonį ir taps dar skanesnis. Pradžiuginkite save ir savo artimuosius tokiais sočiais ir sveikais pusryčiais, kurie nukels jus prie Viduržemio jūros krantų.
Žingsnis 1
Nuplaukite pomidorus ir nulupkite svogūną. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius ir pasūdykite,
Žingsnis 2
Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę.
Žingsnis 3
Alyvuoges taip pat perpjaukite per pusę.
Žingsnis 4
Pusę svogūno supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę ir ištirpinkite sviestą. Kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies apie 2-3 minutes, kol taps auksiniai.
Žingsnis 6
Į keptuvę sudėkite vyšninius pomidorus ir alyvuoges. Pagardinkite trupučiu druskos ir pipirų ir kepkite dar 1-2 minutes.
Žingsnis 7
Į keptuvę supilkite plaktus kiaušinius ir tolygiai paskleiskite fetos gabalėlius.Sumažinkite ugnį iki mažos, uždenkite dangčiu ir palikite omletą kepti 5-7 minutes.
Žingsnis 8
Kai omleto viršus apskrus ir šiek tiek padidės jo tūris, išjunkite kaitinimą. Omletas paruoštas. Gero apetito.
Žingsnis 9
Papuoškite omletą vyšniniais pomidorais, žolelėmis ir alyvuogėmis.
Kategorijos