Publikavimo data: 2023-12-24
Granola su medumi ir sultenėmis receptas
Yra daugybė naminės granolos receptų su įvairiais ingredientais. Tačiau pagrindinis ingredientas visada išlieka grūdai ir medus. Šiame recepte avižiniai dribsniai kepami, kol tampa traškūs, kartu su sultenėmis ir graikiniais riešutais. Proceso metu granolą svarbu maišyti, kad ji išliktų traški. Po to lieka tik atvėsinti dribsnius ir patiekti pusryčiams su jogurtu.
Žingsnis 1
Jei reikia, graikinius riešutus nulupkite nuo lukštų ir kevalų. Nuplaukite sultenes, užpilkite jas verdančiu vandeniu ir palaikykite 10 minučių. Tada vandenį nusunkite ir džiovintus vaisius nusausinkite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Žingsnis 2
Į dubenį suberkite avižinius dribsnius. Susmulkinkite graikinius riešutus ir suberkite juos į dribsnius. Supilkite augalinį aliejų ir skystą medų. Visiškai sutrinkite ingredientus rankomis.
Žingsnis 3
Kepimo indą ištepkite sviestu. Sudėkite mišinį į formą, tolygiai paskirstykite. Pusvalandžiui pašaukite į įkaitintą orkaitę. Tuo pat metu periodiškai atidarykite indą ir pamaišykite.
Žingsnis 4
Po pusvalandžio į avižinius dribsnius suberkite rūgštynes, išmaišykite ir dar apie 5 minutes kepkite granolą orkaitėje.
Žingsnis 5
Išimkite granolą iš orkaitės. Šiek tiek atvėsinkite ir patiekite su natūraliu jogurtu.
Kategorijos