Publikavimo data: 2023-12-25
Grecianniki grietinės padaže receptas
Grečaniki - vienas iš labiausiai atpažįstamų ukrainiečių ir baltarusių virtuvės patiekalų. Iš maltos mėsos ir virtų grikių pagaminti švelnūs mėsos kukuliai yra lengvai virškinami, juose yra daug mikroelementų, reikalingų aktyviai veiklai palaikyti. Karštas grietinės padažas patiekalui suteikia subtilaus skonio. Šį patiekalą galite patiekti vieną, tačiau geriausia jį derinti su šviežiomis arba konservuotomis daržovėmis ir žalumynais.
Žingsnis 1
Patikrinkite visus ingredientus, nuplaukite daržoves ir prieskonines žoleles, paruoškite darbo paviršių ir įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Iš anksto išvirkite grikius.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.
Žingsnis 3
Į gilų dubenį sudėkite maltą mėsą ir grikius.
Žingsnis 4
Sumaišykite maltą mėsą ir grikius.
Žingsnis 5
Suformuokite nedidelius apvalius grikius, sudėkite į kepimo indą ir kepkite 20 minučių.
Žingsnis 6
Į įkaitintą keptuvę sudėkite sviestą, susmulkintą svogūną ir česnaką.
Žingsnis 7
Į svogūnus ir česnakus suberkite persijotus miltus.
Žingsnis 8
Į keptuvę supilkite šiltą verdantį vandenį.
Žingsnis 9
Į padažą įpilkite grietinės.
Žingsnis 10
Padažą išmaišykite ir pavirkite 2-3 minutes.
Žingsnis 11
Išimkite grikių pyragėlius iš orkaitės.
Žingsnis 12
Patiekite grechaniki karštus su grietinės padažu, žaliaisiais svogūnais ir smulkiai supjaustytais pomidorais.
Kategorijos