Publikavimo data: 2024-05-12
Greitai marinuoti kopūstai su burokėliais
Žingsnis 1
Supjaustykite kopūstus griežinėliais. Kopūstų lapus supjaustykite stambiais gabalais. Geriau neperpjauti viso kopūsto iš karto, geriau kiekį reguliuoti dedant daržoves į stiklainį.
Žingsnis 2
Sudėkite daržoves sluoksniais į išplautą stiklainį. Supjaustytas morkas, burokėlius ir česnakus padalykite į 3 dalis. Pradėkite nuo kopūstų sluoksnio. Sluoksnį sutankinkite ir sudėkite česnakus, tada morkas ir burokėlius. Vėl pradėkite iš naujo, kartokite sluoksnius ir kiekvieną jų sutankinkite. Viršutinis sluoksnis turi būti kopūstai. Ant viršaus užpilkite 3 šaukštus saulėgrąžų aliejaus.
Žingsnis 3
Paruoškite marinatą ir supilkite jį į stiklainius. Marinatui paruošti į puodą įpilkite vandens, suberkite druską ir cukrų. Pradėkite virti ir supilkite actą. Užvirinkite ir supilkite į stiklainius su daržovėmis. Uždenkite dangteliu ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Tada marinatą 7-10 valandų padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos