Publikavimo data: 2023-12-24
Greiti makaronai su kreminiame česnakiniame padaže su krevetėmis receptas
Italų virtuvė tikriausiai yra viena skaniausių pasaulyje. Garbingą vietą joje, žinoma, užima makaronai. Siūlome šį vakarą praleisti su itališku akcentu. Švelnus kreminis skonis, sultingos krevetės ir lengvas česnako aromatas - neįtikėtinai paprastas, bet išskirtinis derinys. Recepte naudojami plokšti ilgi tagliatelle makaronai, tačiau galite naudoti bet kokius jums patinkančius.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite 50 g svogūno ir susmulkinkite česnaką. Susmulkinkite petražoles. Kad dirbdami su svogūnais nepradėtumėte verkti, pamirkykite peilį šaltame vandenyje arba kelioms minutėms įdėkite svogūną į šaldiklį.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę ir joje ištirpinkite sviestą. Sudėkite česnakus ir kepkite 1 minutę, kol gražiai pagels. Tada sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir kepkite, kol svogūnai taps permatomi. Kad sviestas nesudegtų, į jį įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus.
Žingsnis 4
Į keptuvę sudėkite nuluptas krevetes, svogūnus ir česnakus, druską ir pipirus. Kepkite po 2 minutes iš abiejų pusių.
Žingsnis 5
Kai krevetės bus beveik iškepusios, į keptuvę supilkite grietinėlę ir virkite dar 2-3 minutes, kol grietinėlė išgaruos.
Žingsnis 6
Makaronus virkite pagal ant pakelio pateiktus nurodymus, kol jie bus šiek tiek standūs ir "al dente". Jei makaronus verdate tiesiai kelioms porcijoms, kurios bus sunaudotos iš karto, niekada jų neplaukite, nes taip išplausite visą skonį. Tiesiog nusausinkite juos sietelyje ir sudėkite tiesiai į padažą.
Žingsnis 7
Į keptuvę suberkite išvirtus makaronus.
Žingsnis 8
Pabarstykite smulkintomis petražolėmis, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Nepamirškite paragauti, kad patiekalas nebūtų per sūrus! 1 minutę pašildykite makaronus padaže, bet niekada neužvirkite. Visi ingredientai jau paruošti, tereikia viską sujungti.
Žingsnis 9
Makaronus patiekite papuoštus žolelių šakelėmis.
Kategorijos