Publikavimo data: 2023-12-24
Grikiai su grybais ir morkomis receptas
Grikiai yra svarbus rusų virtuvės elementas. Jis taip pat yra nuobodžios mitybos simbolis. Esame įpratę manyti, kad grikiai yra sausi ir nelabai skanūs, tačiau tai lengvai ištaisoma į juos pridėjus daržovių ir grybų. Košė pagal šį receptą gaunasi soti, bet ne sunki. Troškinti grikiai su svogūnais, morkomis ir grybais gali būti ir garnyras, ir savarankiškas patiekalas - dievo dovana tiems, kurie nevalgo mėsos. Šiame recepte naudojami pievagrybiai, tačiau juos galite pakeisti kitais grybais pagal savo skonį.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūnus ir morkas. Nuplaukite ir nusausinkite grybus. Grikius nuplaukite šaltu vandeniu, pašalinkite "mėlynes" ir kitas šiukšles.
Žingsnis 2
Grybus supjaustykite dideliais kubeliais arba ketvirčiais.
Žingsnis 3
Morkas ir svogūnus supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 4
Pakepinkite svogūnus ir morkas saulėgrąžų arba alyvuogių aliejuje, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 5
Į daržoves sudėkite grybus ir dar šiek tiek pakepinkite.
Žingsnis 6
Į keptuvę suberkite nuplautus grikius, supilkite vandenį, druską, pipirus, išmaišykite ir uždenkite dangčiu. Virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių, kol grikiai sugers visą vandenį ir išvirs.Kad patiekalas būtų dar skanesnis, vandenį galite pakeisti grybų arba daržovių sultiniu!
Žingsnis 7
Į paruoštą indą įdėkite gabalėlį sviesto. Išmaišykite. Patiekite apibarstę smulkintomis žolelėmis. Gero apetito.
Kategorijos