Publikavimo data: 2023-12-24
Grikių makaronai su daržovėmis ir grybais receptas
Grikių makaronai su daržovėmis ir grybais laikomi nacionaliniu japonų patiekalu, atkeliavusiu iš Kinijos. Japonijoje grikių makaronai populiarūs kaip gatvės maistas, tačiau jie taip pat patiekiami brangiuose restoranuose su įvairiais priedais. Šimte gramų grikių makaronų yra tik 99 kcal ir visos aštuonios nepakeičiamosios aminorūgštys. Šis lengvas patiekalas su daržovėmis tikrai patiks kiekvienam jį paragavusiam!
Žingsnis 1
Nuplaukite daržoves ir grybus, patikrinkite visus reikiamus ingredientus.
Žingsnis 2
Grybus supjaustykite šiaudeliais.
Žingsnis 3
Paprikas taip pat supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 4
Į verdantį vandenį suberkite grikių makaronus ir virkite, kol suminkštės. Paprastai tai trunka 4-6 minutes.
Žingsnis 5
Į įkaitintą keptuvę sudėkite paprikas, grybus ir pupeles.
Žingsnis 6
Maišydami kepkite daržoves 2-3 minutes. Įdėkite česnaką ir imbierą.Jei naudojate šviežią imbierą, geriau jį sudėti kartu su sojų padažu, prieš tai susmulkinus.
Žingsnis 7
Išvirusius grikių makaronus perkelkite prie daržovių.
Žingsnis 8
Į patiekalą įpilkite sojų padažo ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 9
Išjunkite kaitlentę ir palikite patiekalą 3-5 minutes, kad daržovės, grybai ir makaronai įsigertų į padažą.
Žingsnis 10
Prieš patiekdami apibarstykite patiekalą sezamo sėklomis, lengvai paskrudintomis ant sausos keptuvės. Ir, žinoma, apšlakstykite tradiciniu sojų padažu.
Kategorijos