Publikavimo data: 2023-12-25
Grybai, kepti su svogūnais receptas
Kepti grybai su svogūnais yra klasikinis šio žanro patiekalas. Tai skanus ir paprastas patiekalas, kuris gali būti puikus garnyras arba priedas. Šiame recepte naudojami pievagrybiai, tačiau galite vartoti bet kokius grybus pagal savo skonį, pavyzdžiui, baltuosius arba voveraites. Kepti grybai ypač dera su bulvėmis ir mėsa.
Žingsnis 1
Grybus nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Nulupkite svogūną ir česnaką. Geriau naudoti mažus grybus, kad juos būtų galima kepti sveikus.
Žingsnis 2
Sudėkite grybus į gilų dubenį. Apšlakstykite juos 2 valgomaisiais šaukštais augalinio aliejaus, įberkite druskos ir prieskonių. Išmaišykite, kad aliejus ir prieskoniai tolygiai pasiskirstytų ant grybų.
Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite stambiais žiedais. Česnaką supjaustykite stambiais gabalėliais arba tiesiog sutrinkite.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę su 1 valgomuoju šaukštu augalinio aliejaus. Ant vidutinės ugnies 3-4 minutes pakepinkite svogūną ir česnaką. Į keptuvę suberkite grybus ir kartu troškinkite 7-10 minučių, kol grybai iškeps.
Žingsnis 5
Paruoštą patiekalą pabarstykite smulkintais žalumynais. Gero apetito
Kategorijos