Publikavimo data: 2023-09-11
Grybų guliašas
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškime visus ingredientus. Pradėkime nuo svogūno, supjaustykite jį plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Paprikas supjaustykite mažais kubeliais arba plonomis juostelėmis.
Žingsnis 3
Morkas reikia supjaustyti gana smulkiai.
Žingsnis 4
Jei naudojate mažus pievagrybius, galite juos ne pjaustyti arba supjaustyti į keturias dalis.
Žingsnis 5
Pomidorą galima supjaustyti griežinėliais bet kokiu jums patinkančiu būdu.Troškinimo metu pomidoras suminkštės ir gatavame patiekale neliks sveikų gabalėlių.
Žingsnis 6
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir lengvai pakepinkite svogūną. Kepkite, kol taps skaidrūs, tada sudėkite paprikas ir morkas. Kepkite, kol morkos šiek tiek suminkštės, o tai užtruks apie 2 minutes.
Žingsnis 7
Tada į keptuvę sudėkite grybus ir pomidorus. Viską gerai išmaišykite ir uždenkite dangčiu. Virkite ant vidutinės ugnies, kol grybai išleis sultis. Tada nuimkite dangtį ir išgarinkite visą skystį.
Žingsnis 8
Sumažinkite ugnį ir suberkite miltus. Gerai išmaišykite, kol grybai ir daržovės pasidengs miltais. Taip užtikrinama vientisa guliašo konsistencija.
Žingsnis 9
Galiausiai įpilkite apie 200 ml vandens ir pabarstykite guliašą smulkintais žaliaisiais svogūnais. Uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies apie 5 minutes.
Žingsnis 10
Grybų guliašas visada patiekiamas karštas. Šaltame guliaše miltai sulimpa, todėl patiekalas tampa neskanus ir ne toks patrauklus.
Kategorijos