Grybų marinatas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Grybų marinatas

Marinuoti grybai yra vienas skaniausių žiemos užkandžių. Kad marinatas būtų saikingai sūrus ir saldus, paruoškite jį pagal šį receptą. Ingredientų kiekis apskaičiuotas vienam litriniam stiklainiui. Į tokio tūrio indą vidutiniškai pateks 700-800 g grybų. Viskas priklauso nuo jų tankio ir nuo to, kiek jie išvirs. Pavyzdžiui, voveraitės išvirusios beveik 2-3 kartus sumažėja. Marinavimui tinka ir raudonviršiai, opiata, ūmėdės, voveraitės, pievagrybiai, pievagrybiai ir kt.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
15 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.08/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grybų marinatas Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Pašildykite vandenį. Supilkite druską, cukrų ir pipirus. Įdėkite lauro lapų. Užvirinkite, supilkite actą. Nuimkite nuo viryklės. Šiek tiek atvėsinkite.

Žingsnis 2

Grybų marinatas Žingsnis 2
Marinuokite grybus. Grybus 15-20 min. virkite gerai pasūdytame vandenyje. Sterilizuokite stiklainius ir dangtelius. Sudėkite grybus į stiklainius iki pat viršaus. Užpilkite marinatu. Sandariai užsukite dangtelius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos