Publikavimo data: 2024-06-08
Grybų marinatas
Marinuoti grybai yra vienas skaniausių žiemos užkandžių. Kad marinatas būtų saikingai sūrus ir saldus, paruoškite jį pagal šį receptą. Ingredientų kiekis apskaičiuotas vienam litriniam stiklainiui. Į tokio tūrio indą vidutiniškai pateks 700-800 g grybų. Viskas priklauso nuo jų tankio ir nuo to, kiek jie išvirs. Pavyzdžiui, voveraitės išvirusios beveik 2-3 kartus sumažėja. Marinavimui tinka ir raudonviršiai, opiata, ūmėdės, voveraitės, pievagrybiai, pievagrybiai ir kt.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Pašildykite vandenį. Supilkite druską, cukrų ir pipirus. Įdėkite lauro lapų. Užvirinkite, supilkite actą. Nuimkite nuo viryklės. Šiek tiek atvėsinkite.
Žingsnis 2
Marinuokite grybus. Grybus 15-20 min. virkite gerai pasūdytame vandenyje. Sterilizuokite stiklainius ir dangtelius. Sudėkite grybus į stiklainius iki pat viršaus. Užpilkite marinatu. Sandariai užsukite dangtelius.
Kategorijos