Publikavimo data: 2023-12-24
Grybų sriuba su vermišeliais receptas
Aromatinga grybų sriuba yra klasikinė namų virtuvės patiekalų gaminimo priemonė. Ji soti, maistinga ir kartu neriebi bei lengva. Sriubai tinka pievagrybiai, ūmėdės, baravykai ir kiti miško grybai, įskaitant šaldytus ir džiovintus. Šio recepto ingredientai yra paprasti ir prieinami, o paruošimas - lengvas ir greitas. Tai ne sriuba, o lazdelė.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūnus, morkas ir bulves. Nuplaukite ir nusausinkite grybus.
Žingsnis 2
Supilkite švarų vandenį į puodą ir pastatykite ant kaitlentės. Tuo tarpu paruoškite daržoves.
Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 4
Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 5
Bulves supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 6
Grybus supjaustykite dideliais gabalėliais arba ketvirčiais.
Žingsnis 7
Susmulkinkite krapus.
Žingsnis 8
Kai vanduo užvirs, į puodą suberkite griežinėliais supjaustytas bulves.
Žingsnis 9
Įkaitinkite keptuvę ir augaliniame aliejuje apie 3 minutes pakepinkite svogūnus.
Žingsnis 10
Į svogūnus sudėkite morkas ir kepkite dar 3 minutes. Kol kas atidėkite į šalį.
Žingsnis 11
Grybus apkepkite augaliniame aliejuje.
Žingsnis 12
Kai bulvės išvirs iki pusės, sudėkite į puodą pakepintus svogūnus, morkas ir grybus.
Žingsnis 13
Į sriubą įberkite pipirų grūdelių, lauro lapų ir druskos pagal skonį.
Žingsnis 14
Sausoje keptuvėje apkepkite vermišelius iki auksinės spalvos ir suberkite į sriubą.
Žingsnis 15
Kai daržovės ir vermišeliai išvirs, sriubą pagardinkite pagal skonį, jei reikia, įberkite daugiau druskos. Į puodą suberkite smulkintus krapus ir nukelkite sriubą nuo ugnies. Jei norite, į sriubą galite įberti mėgstamų prieskonių, džiovintų prieskoninių žolelių ir džiovintų grybų atsargų.
Žingsnis 16
Leiskite sriubai pritraukti apie 20-30 minučių. Patiekite su šviežia kvietine duona arba skrebučiais.
Kategorijos