Publikavimo data: 2023-12-24
Gvakamolės padažas receptas
Klasikinis meksikietiškas padažas, dažnai patiekiamas kaip atskiras patiekalas. Tradiciškai patiekiamas su kukurūzų traškučiais "nachos". Pavadinimas kilęs iš dviejų actekų žodžių: "ahuacatl" - avokadas ir "molli" - padažas. Patiekalas išgarsėjo ir išpopuliarėjo XX a. pradžioje, iš pradžių paplito Meksikoje, o vėliau visame pasaulyje. Šiandien jis labai paklausus tarp sveikatos ir mitybos šalininkų.
Žingsnis 1
Kruopščiai nuplaukite avokadą, pomidorą, papriką, laimą ir žoleles. Laimą galima pakeisti puse citrinos. Avokadą perpjaukite išilgai pusiau ir išimkite kauliuką. Nulupkite kietą odelę. Sudedamąsias dalis išdėliokite ant stalo, kad būtų lengviau paruošti.
Žingsnis 2
Avokadus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Nereikia per daug stengtis pjaustyti, nes jie ir taip bus supjaustyti į vientisą masę.
Žingsnis 3
Pomidorą supjaustykite griežinėliais. Išimkite sultingą šerdį ir sėklas, palikdami tik mėsingas vaisiaus sieneles.
Žingsnis 4
Pomidorą supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 5
Avokadą sudėkite į trintuvo talpyklą, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus (apie 1-2 valgomuosius šaukštus) ir išspauskite citrusinių vaisių - laimo arba citrinos - sultis, kad avokadas nepatamsėtų ir išsaugotų būdingą žalią padažo spalvą. Viską sumaišykite blenderiu į vientisą masę.
Žingsnis 6
Smulkiai supjaustykite pusę raudonųjų svogūnų galvos.Garsieji Jaltos svogūnai yra itin švelnaus ir savito skonio. Manoma, kad pietinėje Krymo pakrantėje esančios klimato sąlygos yra tiesiog tobulos jiems auginti. Jei turite galimybę, patariame naudoti tokius svogūnus.
Žingsnis 7
Susmulkinkite žalumynus.
Žingsnis 8
Aitriąsias paprikas supjaustykite žiedais.Pjaustydami aitriąsias paprikas geriausia mūvėti pirštines arba iš karto po pjaustymo nusiplauti rankas (ir peilį bei lentą) su muilu ir vandeniu.
Žingsnis 9
Sumaišykite visus ingredientus dubenyje, pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Žingsnis 10
Paruoštą gvakamolę perkelkite į lėkštę, papuoškite keliais aitriosios paprikos žiedais ir smulkintais žalumynais. Patiekite su kukurūzų traškučiais ir nachos. Būkite atsargūs, paruoštas patiekalas gali būti gana aštrus!
Kategorijos