Humusas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2023-09-16

Humusas

Gaminimo laikas
620 min.
Reitingas: 4/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Humusas Žingsnis 1
Avinžirnius per naktį pamirkykite šaltame vandenyje. Paruoškite maišytuvą. Jei nerandate ar negalite nusipirkti tahini, galite patys pasigaminti sezamų pastos. Paskrudinkite sezamo sėklas, kol jos paruduos, ir sumalkite jas blenderiu iki tyrės kartu su augaliniu aliejumi.

Žingsnis 2

Humusas Žingsnis 2
Išmirkytus avinžirnius lengvai patrinkite delnais, taip atsikratydami išorinio branduolio apvalkalo. Iš vandens pašalinkite visus lukštus, palikdami tik išvalytus avinžirnius.

Žingsnis 3

Humusas Žingsnis 3
Avinžirnius virkite tame pačiame vandenyje ant vidutinės ugnies 2 valandas. Likus 10 minučių iki vištų vištų virimo pabaigos, jas pasūdykite.

Žingsnis 4

Humusas Žingsnis 4
Nusunkite skystį, pasilikdami puodelį sultinio. Sudėkite avinžirnius į trintuvą, supilkite alyvuogių aliejų ir citrinos sultis ir susmulkinkite. Tada įpilkite tahini ir sutrinkite, prireikus įpilkite sultinio. Pagardinkite rūkyta paprika, žira ir dar kartą sumaišykite.

Žingsnis 5

Humusas Žingsnis 5
Paruoštą humusą sudėkite į lėkštę, apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus, pabarstykite paprika ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos