Publikavimo data: 2023-09-16
Įdarytas moliūgas
Žingsnis 1
Moliūgą paruoškite iš anksto - nuplaukite, nusausinkite ir nupjaukite viršūnę, palikdami ją nepažeistą. Išpjaukite minkštimą ir sėklas. Bulves ir morkas nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūną nulupkite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Krapus ir petražoles nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Mėsą gerai nuplaukite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir kepkite ant didelės ugnies alyvuogių aliejuje apie 3-4 min. Į mėsą sudėkite svogūnus ir morkas ir viską kartu kepkite dar apie 5 min. Nuimkite mėsą ir daržoves nuo ugnies, įberkite druskos, pipirų, sudėkite bulves ir viską išmaišykite.
Žingsnis 3
Moliūgą palikite kepti. Paruoštą moliūgą pripildykite įdaro, įpilkite 100-150 ml vandens, ant viršaus išdėliokite žoleles. Indą uždenkite dangčiu ir moliūgo dugną patepkite augaliniu aliejumi. Įdėkite jį į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę 2,5 valandos.
Žingsnis 4
Leiskite išvirtam moliūgui šiek tiek atvėsti ir patiekite jį didelėje lėkštėje, o prieš svečius supjaustykite porcijomis.
Kategorijos