Įdarytas moliūgas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2023-09-16

Įdarytas moliūgas

Gaminimo laikas
175 min.
Reitingas: 4/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Įdarytas moliūgas Žingsnis 1
Moliūgą paruoškite iš anksto - nuplaukite, nusausinkite ir nupjaukite viršūnę, palikdami ją nepažeistą. Išpjaukite minkštimą ir sėklas. Bulves ir morkas nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūną nulupkite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Krapus ir petražoles nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų.

Žingsnis 2

Įdarytas moliūgas Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Mėsą gerai nuplaukite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir kepkite ant didelės ugnies alyvuogių aliejuje apie 3-4 min. Į mėsą sudėkite svogūnus ir morkas ir viską kartu kepkite dar apie 5 min. Nuimkite mėsą ir daržoves nuo ugnies, įberkite druskos, pipirų, sudėkite bulves ir viską išmaišykite.

Žingsnis 3

Įdarytas moliūgas Žingsnis 3
Moliūgą palikite kepti. Paruoštą moliūgą pripildykite įdaro, įpilkite 100-150 ml vandens, ant viršaus išdėliokite žoleles. Indą uždenkite dangčiu ir moliūgo dugną patepkite augaliniu aliejumi. Įdėkite jį į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę 2,5 valandos.

Žingsnis 4

Įdarytas moliūgas Žingsnis 4
Leiskite išvirtam moliūgui šiek tiek atvėsti ir patiekite jį didelėje lėkštėje, o prieš svečius supjaustykite porcijomis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos