Publikavimo data: 2023-12-24
Įdaryti grybai su suluguni, česnakais ir aitriosiomis paprikomis receptas
Gruziniško stiliaus įdaryti grybai su suluguni, česnakais ir aitriosiomis paprikomis - paprastas, bet labai skanus patiekalas. Grybai būna minkšti, sultingi, sūris būna tirštas, o aitrioji paprika recepte suteikia aštrumo. Užkandžio aštrumą galima keisti mažinant arba pridedant pipirų. Šį patiekalą galima patiekti ir per kasdienę vakarienę, ir juo papuošti šventinį stalą.
Žingsnis 1
Grybus gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, pašalinkite visus nešvarumus nuo kepurėlių išorės ir vidaus. Nuplaukite petražoles ir aitriąsias paprikas ir nusausinkite. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių pagal Celsijų.
Žingsnis 2
Nuo kiekvieno grybo pašalinkite kotelį.
Žingsnis 3
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Smulkiai supjaustykite česnaką.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite petražoles.
Žingsnis 5
Giliame dubenyje sumaišykite sūrį, petražoles, majonezą ir česnaką.
Žingsnis 6
Susmulkinkite aitriąją papriką, suberkite į sūrio įdarą, pagal skonį įberkite druskos, pipirų, įpilkite truputį vandens, gerai išmaišykite.
Žingsnis 7
Į kiekvieną grybo kepurėlę dėkite po šaukštą sūrio įdaro. Dėkite kepurėles ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir siųskite jas į 220 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę 25 minutėms. Užkandis paruoštas!
Žingsnis 8
Įdaryti grybai tinka ir karšti, ir atšaldyti. Patiekite papuošę kiekvieną kepurėlę smulkintomis petražolėmis.
Kategorijos