Publikavimo data: 2023-12-24
Jautiena ir moliūgai receptas
Moliūgų ir jautienos derinys labai sėkmingas: daržovės mėsą suminkština ir sušvelnina jos šiek tiek sūrų skonį. Norint paruošti šį patiekalą, ingredientus reikia supjaustyti kubeliais, o tada troškinti kartu su šviežiomis žolelėmis. Labai svarbu nepersistengti su jautiena ant ugnies, nes ji gali pasirodyti kieta. Tačiau taip pat nerekomenduojama nuimti patiekalo nuo viryklės anksčiau laiko, nes kitaip moliūgas pasirodys ne toks minkštas.
Žingsnis 1
Mėsą kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite. Moliūgą nuplaukite ir nulupkite odą bei sėklas. Paruoškite keptuvę ir puodą.
Žingsnis 2
Jautieną supjaustykite vidutinio storio maždaug 3 cm griežinėliais. Mėsą pabarstykite prieskoniais pagal skonį ir gerai įtrinkite.
Žingsnis 3
Keptuvę statykite ant vidutinės ugnies, ištepkite sviestu.
Žingsnis 4
Į įkaitintą aliejų sudėkite jautienos griežinėlius. Kepkite juos 10-15 minučių, kol apskrus.
Žingsnis 5
Nuluptą moliūgą supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 6
Į puodą sudėkite jautienos kepsnį ir moliūgą. Supilkite vandenį ir citrinos sultis ir išmaišykite.
Žingsnis 7
Pagardinkite ingredientus druska ir pipirais. Suplėšykite laurų lapus gabaliukais ir sudėkite į puodą.
Žingsnis 8
Pastatykite keptuvę ant vidutinės ugnies ir palaukite, kol užvirs.
Žingsnis 9
Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir indą uždenkite dangčiu. Troškinkite jautieną ir moliūgą apie 1,5 valandos.
Žingsnis 10
Nuimkite indą nuo kaitlentės ir palikite 10-15 minučių, uždengę dangčiu. Po to smulkiai supjaustykite krapus ir suberkite juos į puodą su mėsa ir moliūgais.
Žingsnis 11
Jautieną su moliūgais išdėliokite lėkštėse, pridėkite mėgstamų prieskoninių žolelių. Patiekite patiekalą karštą.
Kategorijos