Publikavimo data: 2023-12-24
Jautiena su daržovėmis receptas
Daugelis žmonių neruošia jautienos, nes baiminasi, kad ji bus kieta. Šiame recepte parodėme, kaip to išvengti ir paruošti skanią bei minkštą mėsą. Jautieną geriau pjaustyti vidutinio dydžio griežinėliais ir tai daryti skersai skaidulų, tada visos sultys liks mėsos viduje. norėdami išgauti ryškesnį skonį ir malonų aromatą, į jautieną galite įpilti šiek tiek raudonojo vyno. Jei nemėgstate alkoholio, vyną galite pakeisti vynuogių arba spanguolių sultimis.
Žingsnis 1
Kruopščiai nuplaukite mėsą ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Nuplaukite ir nulupkite daržoves. Paimkite kepimo indą.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite juos į keptuvę kartu su augaliniu aliejumi ir kaitinkite ant vidutinės ugnies. Kepkite apie 5-7 minutes.
Žingsnis 3
Jautieną supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 4
Sudėkite mėsą į keptuvę su svogūnais. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Kepkite jautieną apie 15-20 minučių, retkarčiais pamaišydami, kad ji nesudegtų.
Žingsnis 6
Į mėsą įberkite druskos, pipirų ir maltos paprikos. Išmaišykite ir dar 3-4 minutes kaitinkite ant ugnies.
Žingsnis 7
Kai mėsa bus beveik iškepusi, įpilkite stiklinę vandens. Palikite patiekalą troškintis apie 10-15 minučių.Jei skystis išgaruoja dar nesibaigus laikui, įpilkite dar šiek tiek vandens.
Žingsnis 8
Papriką ir pomidorą supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 9
Į keptuvę su mėsa sudėkite supjaustytas daržoves ir išmaišykite.
Žingsnis 10
Smulkiai supjaustykite arba sumalkite česnaką ir suberkite į keptuvę. Išmaišykite.
Žingsnis 11
Uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite ant silpnos ugnies dar 15-20 minučių, kol daržovės suminkštės.
Žingsnis 12
Paruoštą jautieną ir daržoves išdėliokite lėkštėse. Mėsą užpilkite keptuvėje likusiomis sultimis. Patiekalą pabaigti su virtomis arba keptomis bulvėmis ir patiekti.
Kategorijos