Publikavimo data: 2023-12-24
Julienne su alyvuogėmis ir šparaginėmis pupelėmis receptas
Jei tradiciniai džiūvėsiai su vištiena jau nusibodo arba tiesiog nevalgote mėsos, išbandykite džiūvėsius su alyvuogėmis ir šparaginėmis pupelėmis. Patiekalas lengvas ir neapsunkinantis. Alyvuogės suteikia rūgštelės ir graikiško skonio. Šis užkandis puikiai tiks ir šventei, ir šeimos vakarienei.
Žingsnis 1
Atšildykite šparagines pupeles. Nulupkite svogūną ir česnaką. Nuplaukite grybus.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūnus. Grybus supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 4
Alyvuoges smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę ir supilkite alyvuogių aliejų. Įspauskite česnako skiltelę. Kepkite česnaką 1 minutę, kol taps kvapnus. Į keptuvę suberkite svogūnus ir kepkite apie 3 minutes. Sudėkite grybus ir kepkite dar 5 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 6
Į kepimo formas sudėkite pupeles.
Žingsnis 7
Tada išdėliokite alyvuoges.
Žingsnis 8
Ant alyvuogių sudėkite pakepintus grybus ir svogūnus.
Žingsnis 9
Viską užpilkite grietinėle ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite džiūvėsėlius 15-20 min. 180 °C temperatūros orkaitėje.
Žingsnis 10
Julienai jau paruošti. Gero apetito.
Kategorijos