Publikavimo data: 2023-12-25
Kalakutienos kepenys su daržovėmis receptas
Kalakutienos kepenėlės nėra tokios populiarios kaip vištienos kepenėlės, tačiau jų skonis toks pat geras. Pagrindinis jų privalumas yra tas, kad jos yra didesnės ir lengviau apdorojamos. Kalakutienos kepenėles lengva paruošti. Jas galima kepti, troškinti, gaminti su jomis guliašą ir daugelį kitų patiekalų. Šiame recepte siūlome troškinti kalakutienos kepenėles su jaunomis cukinijomis, svogūnais ir morkomis. Patiekalas gaunasi labai skanus ir sveikas, ir, kas ne mažiau svarbu, turi labai mažai kalorijų.
Žingsnis 1
Kepenis nuplaukite, nulupkite plėvelę ir supjaustykite mažais gabalėliais. Nulupkite svogūną, česnaką ir morką. Nuplaukite cukiniją. Žoleles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Pašalinkite cukinijos kotelį ir supjaustykite cukiniją dideliais gabalėliais.
Žingsnis 3
Sutarkuokite morkas stambia tarka.
Žingsnis 4
Svogūnus supjaustykite stambiais kubeliais.
Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite svogūnus bei morkas apie 5-7 minutes.
Žingsnis 6
Sudėkite cukinijas ir viską kepkite ant vidutinės ugnies dar 5 minutes.
Žingsnis 7
Sudėkite kepenėles ir kepkite 5-7 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Kad kepenys būtų sultingos, kepkite jas atskiroje keptuvėje ant didelės ugnies 5 minutes.
Žingsnis 8
Supilkite grietinę ir vandenį. Viską atsargiai išmaišykite. Troškinkite ant silpnos ugnies, kol išvirs, maždaug 10 minučių.
Žingsnis 9
Papuoškite patiekalą smulkintomis žolelėmis. Gero apetito.
Kategorijos